Gemeente Apeldoorn

16-09-2010

AFAS Tennis Classics voortaan in Apeldoorn

Vanaf 2011 is het Omnisport Apeldoorn de locatie waar het vierdaagse tennistoernooi voor oud-tennistoppers, de AFAS Tennis Classics, plaatsvindt. De laatste editie die in het Indoor-sportcentrum Eindhoven plaatsvindt begint op 30 september. De organisatoren Jacco Eltingh en Paul Haarhuis willen naar Apeldoorn vanwege de meer centrale ligging en de mogelijkheden die het Omnisport biedt voor relatiemarketing. De voormalige wereldtoppers die het straks tegen elkaar gaan opnemen zijn Grand Slam finalisten, koplopers van de wereldranglijst of Davis Cup veroveraars. In het voorjaar wordt bekend gemaakt welke spelers het straks tegen elkaar gaan opnemen in Apeldoorn.

Sportwethouder Fokko Spoelstra is blij met de keuze voor het Omnisport Apeldoorn: "Het lijkt me geweldig om straks de beroemde oudgedienden hier in Apeldoorn aan de slag te zien. In 2008 was het hier 'volle bak' bij de Daviscupwedstrijd Nederland - Zuid Korea. We hebben in Apeldoorn een groot, enthousiast tennispubliek. Het is goed dat het ons is gelukt om Eltingh en Haarhuis over de streep te krijgen. Dat kon ook dankzij de samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven. Het Apeldoorns bedrijfsleven ziet terecht kansen voor activiteiten met hun relaties. Dat bedrijfsleven heb je nodig voor de broodnodige sponsoring. Het toernooi krijgt veel aandacht in de landelijke media en die uitstraling hebben we nodig."

Wethouder Spoelstra ziet ook kansen voor de breedtesport: "Na voetbal is tennis de meest beoefende sport in Apeldoorn. Veel kinderen hebben in het verleden kennis gemaakt met tennis via de tennisclinics van Eltingh-Haarhuis. Wij hebben afgesproken dat er vóór, tijdens en ná de AFAS Tennis Classics bijzondere lessen zijn voor basisscholieren en bijzondere doelgroepen."

Einde persbericht.