Ingezonden persbericht


Commissaris van de Koningin Remkes onthult bord bij entree

Officiële opening van vernieuwde
Dorpshuis Het Trefpunt in Marken

Het verbouwde en uitgebreide Dorpshuis Het Trefpunt in Marken wordt op donderdag 30 september 2010 officieel geopend. In het bijzijn van een aantal genodigden zal Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, een bord bij de hoofdingang onthullen. Verder zal een aantal personen een toespraak houden, onder wie burgemeester Ed Jongmans van de gemeente Waterland en Agnes Boes, voorzitter van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Bij de opening zijn verschillende (nieuwe) gebruikers van het dorpshuis aanwezig.

Dorpshuis Het Trefpunt in Marken is omgetoverd tot een multifunctioneel centrum waar alle inwoners van Marken in de toekomst veelvuldig gebruik van kunnen maken. En dat mag natuurlijk worden gevierd. Tijdens de officiële ingebruikname staan initiatiefnemers en makers van het project, vertegenwoordigers van gemeente en provincie én de (nieuwe) gebruikers van het Dorpshuis samen stil bij het eindresultaat.

Om 14.30 uur is de ontvangst met koffie en gebak in de barzaal, waarna Agnes Boes, voorzitter van Stichting Dorpshuis het Trefpunt, een welkomstwoord uitspreekt. Aansluitend houdt burgemeester Ed Jongmans van de gemeente Waterland een toespraak, waarna het woord is aan een John Hendriks, directeur van Wooncompagnie. Vervolgens onthult Commissaris van de Koningin Johan Remkes een nieuw bord boven de hoofdingang, waarna de aanwezigen een rondleiding krijgen door het gebouw. Vervolgens kan er worden genoten van een hapje en een drankje in de barzaal. Om 17.30 uur eindigt het officiële gedeelte van de opening.

Gedeeltelijk verbouwd en aanzienlijk uitgebreid
Het bestaande dorpshuis is gedeeltelijk verbouwd en met een vleugel uitgebreid (ongeveer 450 vierkante meter). In het dorpshuis/wijksteunpunt zijn uiteenlopende functies ondergebracht, zoals fysiotherapie, fitness, een schoonheidssalon, een bibliotheek en een ontmoetingsruimte voor ouderen. Ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, aula, vergaderruimtes, toneel- en muziekpodia en enkele multifunctionele ruimtes zijn er gehuisvest. Het project is gerealiseerd door Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. Aangezien het project de leefbaarheid in Marken ten goede komt, biedt Wooncompagnie financiële steun. SeARCH Architects uit Amsterdam tekent voor het karakteristieke ontwerp van de verbouw/nieuwbouw, Volent Bouw uit Volendam is verantwoordelijk voor de bouwwerkzaamheden.




Ingezonden persbericht