Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG_85
Buitenpost, 28 september 2010

Opening tentoonstelling 'Poesiealbums' in Buitenpost

Donderdagavond 30 september om 20.00 uur opent burgemeester Van der Zwan van Achtkarspelen de tentoonstelling 'Poesiealbums' van uitgeverij 'Het Behouden Huis'. De tentoonstelling is de hele maand oktober te bezichtigen bij Boekhandel IJlstra, Kerkstraat 19 in Buitenpost.

De tentoonstelling 'Poesiealbums' laat albums zien met daaraan verbonden een geĂŻllustreerde catalogus. Er worden albums tentoongesteld uit de periode 1883 tot 1987. De heer Jensma van Het Behouden Huis is hierbij gedreven door het gedicht van P.A. de Genestet, getiteld 'Album'. Het Behouden Huis heeft voor de totstandkoming van deze tentoonstelling 50 'poesiealbums' in bruikleen gekregen. Jelkje Kloosterman-Pilot heeft hierbij bemiddeld. De meeste albums zijn van oude dames uit Buitenpost, die voor het overgrote deel in zorgcentrum Haersmahiem verblijven. De tentoonstelling is een groot eerbetoon aan deze dames. De albums hebben ze door crisis en oorlog heen geholpen.

Bij Boekhandel IJlstra zijn 'poesieplaatsjes' verkrijgbaar die getekend en geschilderd zijn door kinderen (4-9 jaar) van de Julianalaan, onder leiding van kunstenaar Rein Halbersma.




Gemeente Achtkarspelen