Festival Kunstfactor Live! 2010 van start - embargo tot 30 sept. 20:30

29/09/2010 19:45

Kunstfactor

Amateurkunstfestival laat zien wat kunst doet voor mens en samenleving

De tweede editie van het landelijk festival amateurkunst Kunstfactor Live! is vandaag van start gegaan. Tijdens de openingsdag werden de toeschouwers getrakteerd op een bijzondere mix van uiteenlopende vormen van amateurkunst en is er uitgebreid gedebatteerd over de betekenis van kunst voor mens en samenleving. Nog tot en met zaterdag 2 oktober laat Kunstfactor Live! zien wat Nederlanders in hun vrije tijd aan amateurkunst doen. Met voorstellingen, exposities, workshops, talkshows, festivalmenu's, conferenties en bijeenkomsten.

De conferentie 'Beter van Kunst' vormde de aftrap van het festival. Wethouder Andree van Es was daar aanwezig vanuit de stad Amsterdam, die voor de tweede keer Kunstfactor Live! ontving. Politici, kunstenaars en experts gingen met elkaar in gesprek over de vraag: 'wat doet kunstbeoefening met mensen, en wat doet kunstparticipatie met de samenleving?' Zij deden dit onder de inspirerende of deskundige leiding van televisiepresentator Joost Karhof. Op het Amstelveld was het publiek vervolgens getuige van een verrassende openingsact. De breakerdancers van Solid Ground Movement uit Amsterdam en Showcorps Pasveer uit Leeuwarden ontmoetten de Amsterdamse acrobaten van Stapel in een muzikale voorstelling op het plein. Van daaruit trokken zij naar Kunstfactor Live! Lab, in kerkgebouw De Duif.

Combinatievoorstellingen

Nog tot en met zaterdag 2 oktober kunnen bezoekers in theaters De Brakke Grond en de Engelenbak vanuit hun theaterstoel genieten van combinatievoorstellingen: drie korte voorstellingen achter elkaar uit verschillende kunstdisciplines. Bijvoorbeeld met theater over de liefde, filmachtige gedichten en een stepteam dat het lichaam gebruikt voor beats en ritme. Of dans van generatie op generatie, crossover harmonie en een film over veerkrachtige, strijdlustige zeventigers. Met aansluitend een talkshow.

Kerkgebouw vol kunst

Kerkgebouw De Duif is tijdens het festival omgedoopt tot Kunstfactor Live! Lab. Bezoekers worden ondergedompeld in tentoonstellingen, multimediale projecten, films, fluisterpoëzie, jazz, exposities, verhalen, workshops salsa, eclectische creaties, Chinese opera, theater, wervelen en veel meer.

Bezoek Kunstfactor Live!

Voor kaartverkoop (maximaal 10 Euro per kaart) en het hele programma zie www.kunstfactor.nl/kunstfactorlive. Toegang tot de Duif is gratis.