Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederland krijgt een eigen thee!

Pickwick viert trotse theegeschiedenis met Pickwick Dutch Tea Blend

UTRECHT, donderdag 30 september - Pickwick lanceert vandaaag de nieuwe theeklassieker: Pickwick Dutch Tea Blend. Dit is de eerste, echte Nederlandse thee die recht doet aan 400 jaar rijke theegeschiedenis van ons land. Het verhaal gaat dat de Nederlanders de Pecco-thee in China ontdekten en bij terugkomst aanboden aan het Huis van Oranje; zo ontstond de naam Oranje Pecco. Deze theesoort inspireerde Pickwick en een groep Pickwick-fans op Hyves, tot het ontwikkelen van de verfijnde, lichte Dutch Tea Blend. Een thee niet alleen vóór Nederland, maar ook vàn Nederland.

Nederland mag met recht trots zijn op haar belangrijke rol bij het verspreiden van de thee in Europa. Het waren niet, zoals vaak gedacht, de Engelsen, maar juist Hollandse handelsreizigers van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, die in 1610 aan de basis stonden van de verspreiding van thee in Nederland en de rest van Europa.

Hyvers worden co-melangeurs
400 jaar na dato vindt Pickwick het dan ook hoog tijd voor een echte Nederlandse thee, maar dan wel met de smaak van nu. Daarom plaatste Pickwick een oproep onder 162.000 Pickwick-fans op Hyves. Uiteindelijk zijn 25 geselecteerde Hyvers maar liefst 7 maanden lang intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe theevariant. De co-melangeurs kregen de mogelijkheid om met de melangeurs van Pickwick mee te denken én te beslissen over de melange, de smaak, de verpakking en de naam van de nieuwe variant.

Feestelijke primeur
Tijdens een grootse en feestelijke Dutch High Tea in Amsterdam heeft een brede groep Pickwick-theefans de Pickwick Dutch Tea Blend alvast kunnen proeven. De echte primeur ging net als 400 jaar geleden naar het Huis van Oranje. De co-melangeurs overhandigden namens Pickwick het eerste doosje van de nieuwe thee, samen met een uniek, koninklijk theeservies aan de Prins van Oranje en zijn gezin.

Dutch High Tea
Wouter Eckelmans van Pickwick zegt over de belangrijkste Pickwick-introductie van het jaar: 'Deze lichte en verfijnde thee is een eerbetoon aan de rijke Nederlandse theecultuur en theehistorie. We vinden dat deze thee een plek verdient naast nationale specialiteiten zoals stroopwafels, appeltaart en de tompouce. We nodigen alle Pickwick-fans wederom uit om op onze Pickwick Gardens Hyves te delen welke Nederlandse lekkernijen zij het beste vinden passen bij een Dutch High Tea.'

Beschikbaarheid
De nieuwe Dutch Tea Blend is vanaf eind oktober breed in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijs is: ¤ 1,39. Een doosje bevat 20 theezakjes voor 1 kop thhee.

////////////////////




Ingezonden persbericht