Provincie Noord-Brabant


30 september 2010

Uitzendingen Omroep Brabant gestart Stembussen open voor Brabantse Dorpen Derby

De stembussen voor de Brabantse Dorpen Derby zijn geopend. Vanaf nu kan iedereen stemmen op een van de negen finalisten voor deze grote leefbaarheidswedstrijd van de provincie Noord-Brabant.

De Brabantse Dorpen Derby is een spannende wedstrijd voor de bewoners van de Brabantse dorpen. Bij de Derby draait het om projecten die de leefbaarheid van Brabantse dorpen verbeteren. "Deze wedstrijd laat zien dat mensen het verschil maken. Iedereen kan zelf invloed uitoefenen op de eigen leefomgeving, en de deelnemers aan de Dorpen Derby brengen dat prachtig in de praktijk", stelt gedeputeerde Brigite van Haaften.

Finalisten Elke hoek van de provincie is met een mooi project vertegenwoordigd. Dit jaar zijn 85 projecten aangemeld voor de strijd. Op 10 juli selecteerde de jury de negen gelukkige finalisten. Zij hebben al 10.000 euro gewonnen om van hun project een succes te maken, nu verzamelen zij zo veel mogelijk stemmen om straks de grootste kans te maken op de hoofdprijs.

Op de website van de Brabantse Dorpen Derby staan alle finalisten. Er kan gestemd worden tot 1 december. Ná 1 december kan niet meer gestemd worden, want dan zijn alle ogen gericht op de spannende finale op zaterdag 11 december.

Omroep Brabant Omroep Brabant zendt de finale live uit. Tot die tijd is er vanaf 2 oktober wekelijks aandacht voor de Derby op radio en tv. Omroep Brabant start op zaterdag 2 oktober met een uitzending waarin alle finalisten worden gepresenteerd. Daarna worden elke maandagavond twee finalisten voorgesteld. Op zaterdag 6 december passeren alle finalisten nog eens de revue in de slotuitzending voor de finale. Daarnaast wordt elke zondag om 12 uur aandacht besteeds aan de Derby in het radioprogramma BrabantLeeft!

Op 11 december maakt de jury, onder voorzitterschap van Brigite van Haaften, tijdens een live-tv-uitzending bekend wie de winnaar is van de Brabantse Dorpen Derby 2010. De winnaar krijgt 25.000 euro, die niet alleen het project maar heel het dorp ten goede komen.



Provincie Noord-Brabant