Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Hotelovernachting in VS duurder
Hotelkamerprijs in New York met 9% gestegen

Amsterdam, 30 september 2010 - Reizigerss betalen in de belangrijkste Amerikaanse bestemmingen momenteel aanzienlijk meer voor een hotelovernachting dan een jaar geleden. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in New York steeg met 9% tussen het tweede kwartaal van 2009 en het tweede kwartaal van 2010. Reizigers betalen er gemiddeld ¤153 voor een hotelovernachting. Dat blijkkt uit de Hotel Price Index(TM) (HPI(TM)) van boekingssite HHotels.com.

Groeiende vraag, sterke dollar
Ook in Washington en Las Vegas (14%), in Miami en Boston (6%), en in San Francisco (5%) stegen de hotelprijzen. De stijgingen zijn het gevolg van een toenemende binnenlandse vraag naar hotelkamers in de VS, en van een lichte toename van het aantal zakenreizen. De situatie voor reizigers uit Europa werd tevens minder gunstig doordat de dollar zicht sterk ontwikkelde ten opzichte van de euro. Nu de wereldwijde hotelprijs voor het eerst sinds bijna twee jaar licht gestegen is, bieden hotels in het topsegment van de markt bovendien minder kortingen.

Europa verdeeld
In lijn met de wereldwijde prijsstijging, steeg ook de gemiddelde kamerprijs in belangrijke West-Europese bestemmingen in het tweede kwartaal van 2010. De gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Londen steeg met 14% ten opzichte van een jaar geleden, in Amsterdam met 7% en in Parijs met 5%. Voor hoteliers in Oost-Europa is de situatie minder gunstig. De HPI van Hotels.com laat zien dat de hotelprijzen in veel hoofdsteden in deze regio daalden: met bijvoorbeeld 8% in Riga, 7% in Boedapest en 6% in Tallinn.

Einde persbericht. Donderdag 30 september 2010.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht