Gemeente Apeldoorn

Nijbroekseweg afgesloten voor autoverkeer

Medio oktober wordt de Nijbroekseweg afgesloten voor autoverkeer. Het gaat hier om het stuk weg tussen de aansluiting Terwoldseweg en de toekomstige Laan Van Zodiak in de wijk Zuidbroek. De weg ligt ter hoogte van het aan te leggen Park Zuidbroek. Voor de aanleg van dit park wordt de gehele weg uiteindelijk verwijderd.

Naast de aanleg van het park is 'overlast' een reden voor de opheffing van de weg. Bij de gemeente zijn verschillende verzoeken binnengekomen om de Nijbroekseweg af te sluiten, om de toenemende stroom verkeer die van deze route gebruikmaakt tegen te gaan. De wegen in het gebied zijn niet geschikt om dit verkeer op een goede manier te verwerken. Bovendien zijn er via de Deventerstraat alternatieven beschikbaar.

Het opheffen van de Nijbroekseweg gebeurt in fasen. Tijdens de eerste fase blijft de weg berijdbaar voor fietsers en hulpdiensten. Om autoverkeer te voorkomen worden er medio oktober palen geplaatst ter hoogte van Nijbroekseweg nummer 37.

In de tweede fase wordt de gehele Nijbroekseweg verwijderd om plaats te maken voor het Park Zuidbroek. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Eind persbericht.