Ingezonden persbericht


Persbericht D66 Rotterdam

Donderdag 30 september 2010

D66 hekelt heksenjacht

D66 betreurt de onzorgvuldige berichtgeving in de Telegraaf over de vermeende banden van een Rotterdamse ambtenaar met een radicale Turkse beweging ten zeerste. Een degelijke bewijsvoering voor de stelling ontbreekt volledig, desondanks is de integriteit van een Rotterdamse ambtenaar hierdoor ernstig ter discussie gesteld. Naar aanleiding van de antwoorden op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam heeft D66 voor vandaag een spoeddebat aangevraagd.

"De wijze waarop deze ambtenaar is weggezet, heeft iets weg van een publiek tribunaal. Uit de antwoorden van het college blijkt dat de integriteit van de ambtenaar overhaast en onterecht in twijfel is getrokken. Dat moet worden rechtgezet.", aldus D66 raadslid Jan Schonk tijdens het debat. "Ik waardeer dat Leefbaar Rotterdam het tot haar taken rekent de integriteit van ambtenaren te controleren, maar had graag gezien dat zij hier meer zorgvuldigheid hadden betracht." Hij riep Leefbaar op afstand te doen van de beschuldigingen, maar zij weigerden deel te nemen aan het debat.

In beantwoording op schriftelijke vragen neemt het Rotterdams College van B&W volledig afstand van de beschuldigingen. D66 steunt de conclusie van het College, dat de integriteit van deze ambtenaar niet ter discussie staat. Tijdens het spoeddebat heeft het College aangegeven dat verregaande stappen tegen de Telegraaf worden overwogen.



Ingezonden persbericht