Ingezonden persbericht


KNV positief over regeerakkoord: kabinet kiest voor vervoer als pijler van de economie

Den Haag, 30 september 2010. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is positief over het regeerakkoord van VVD, CDA met gedoogsteun van de PVV. Het kabinet kiest terecht voor jaarlijks ¤5000 mln. aan extra investeringen in infrastructuur om de toekomstige groei van het vervoer op te vangen. Daarnaast is KNV zeer verheugd met de aandacht voor maatregelen om het gebruik van OV te stimuleren en de doorstroming te bevorderen. Het kabinet toont daadkracht om in deze moeilijke tijden juist te investeren in mobiliteit.

Investeringen in infrastructuur
KNV prijst de investeringen in infrastructuur. De drie partijen laten met de jaarlijkse extra 500 mln. zien dat zij voor de toekomst veel waarde hechten aan het economische belang van goede doorstroming op onze wegen en groei op het spoor.

Versterking OV
Goede doorstroming gaat alleen samen met voldoende aandacht voor OV. KNV is verheugd met de focus die het aankomend kabinet heeft op toegankelijk, betrouwbaar en efficiënt vervoer. De aanleg van bijvoorbeeld P+R faciliteiten, aandacht voor de OV-fiets en veiliger OV, zijn enkele maatregelen die reizigers stimuleren om voor OV te kiezen. Goed voor de economie en de ontwikkeling van een duurzame samenleving.

Internationale positie
Nederland is met haar Mainports Rotterdam en Amsterdam een logistieke spil in Europa. Het regeerakkoord voorziet in versterking van deze internationale positie. KNV juicht de aandacht voor verdere groei van de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol toe. De nieuwe regering onderstreept hiermee het belang van logistiek als pijler voor duurzame economische groei in Europa.




Ingezonden persbericht