Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, 30 september 2010

NJR: regeerakkoord heeft geen visie op jeugd

NJR, de koepelorganisatie van jongerenorganisaties in Nederland, betreurt dat VVD, PVV en CDA niet gekozen hebben om een duidelijke visie over jeugd in het regeerakkoord te zetten. Voorzitter Niek Ritzen: "Ik roep de partijen op bij de portefeuilleverdeling één bewindspersoon aan te wijzen die verantwoordelijk is voor jeugdbeleid. Een integrale visie hierop is belangrijk om jongeren de kans te geven hun talenten te kunnen ontdekken en te ontwikkelen. In dit regeerakkoord houdt de visie over jeugdbeleid op bij jeugdzorg en -strafrecht: dat is wel heel armoedig en weinig ambitieus."

NJR staat voor een positieve aanpak van het jeugdbeleid in Nederland. Ritzen: "De overheid heeft de taak jongeren kansen te bieden. Omdat niet iedereen dezelfde kansen heeft, gaat er nog zoveel talent verloren. Ik roep VVD, PVV en CDA op om een kabinetsbrede visie op jeugdbeleid te presenteren zodat de vooruitgang van de afgelopen jaren voortgezet kan worden."

Uit onderzoek(1) blijkt dat een programmaministerie van Jeugd en Gezin veel voordelen met zich mee brengt. In tijden van bezuinigingen is een coherent jeugdbeleid juist belangrijk zodat ministeries niet langs elkaar heen werken, wat veel geld kost.

Noot voor redactie,