Komende dagen opbouw Wheel of Energy365 op Schiphol


Wereldprimeur in strijd tegen kanker volgende week in volle glorie te bewonderen

AMSTERDAM, 20100910 -- De komende dagen wordt op het Jan Dellaert Plein voor Schiphol Plaza, op Amsterdam Airport Schiphol dag en nacht doorgewerkt aan de opbouw van `Wheel Of Energy365'. Talloze vrachtwagens lossen dan op het Jan Dellaertplein onderdelen van deze atletiekbaan in de vorm van een enorm loopwiel. Tevens zijn meerdere technici bezig om `Wheel Of Energy365' op te bouwen tot de atletiekbaan waarin vanaf 10/10/10 om 10.00 uur 365 dagen en nachten lopers uit Nederland en de rest van de wereld onafgebroken de estafette kunnen lopen in de strijd tegen kanker.

Volgende week is deze wereldprimeur in volle glorie op het Jan Dellaert Plein te bewonderen. Voor de spectaculaire start van `Wheel Of Energy365' op 10 oktober worden op 30 september, 4 en 7 oktober 24 uur lang nog testruns gehouden onder leiding van initiatiefnemer Richard Bottram. Voor deelname aan `Wheel Of Energy365' kan iedereen zich inschrijven via www.wheelofenergy.org.

Sinds de aankondiging van `Wheel Of Energy365' in juni hebben talloze organisaties hun steun betuigd aan dit initiatief. Ook wordt `Wheel Of Energy365' gesteund door een groot aantal autoriteiten op het gebied van gezondheid en sport, zoals hoogleraren op het gebied van geneeskunde en bewegingswetenschappen. Het aantal partijen en personen dat `Wheel Of Energy365' steunt, groeit per dag.

Richard Bottram: "Ik ben heel dankbaar voor de steun die ik nu al ontvang van een groot aantal organisaties en personen voor `Wheel Of Energy365'. Tegelijkertijd kunnen we nog heel veel meer steun gebruiken. Met de opbouw van `Wheel Of Energy365' de komende dagen is een belangrijke nieuwe fase aangebroken. Een fase waarin hopelijk heel veel mensen in Nederland en de rest van de wereld gaan beseffen dat `Wheel Of Energy365' er echt gaat komen. Ik vertrouw er daarom op dat vanaf deze week het aantal aanmeldingen niet meer te tellen is, en dat grote groepen deelnemers straks zelf mogen ervaren hoe bijzonder het is om in deze wereldprimeur samen met hun vrienden, sportmaatjes, collega's of familie direct bij te dragen aan de levenskwaliteit van mensen die leven met kanker. Mijn wens is dat Nederland als voorbeeld gaat dienen voor de rest van de wereld in de strijd tegen kanker. Mijn droom is dat echt alle Nederlanders binnenkort laten zien dat ze hun energie willen geven voor `Wheel Of Energy365'. Door mee te doen aan deze 365 dagen durende estafette of door op een andere manier bij te dragen aan de strijd tegen kanker".

`Wheel Of Energy365' is ruim 6 meter hoog en bijna 3 meter breed. Het loopvlak bestaat uit een heuse atletiekbaan vervaardigd door de makers van Olympische parcours in Athene, Beijing en Londen. Richard Bottram is initiatiefnemer van `Wheel Of Energy365' en al jaren voorvechter in de internationale strijd tegen de levensbedreigende ziekte kanker. Richard liep eerder al een jaar lang dagelijks de marathonafstand (42,2 km) om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker.

Richard streeft met `Wheel Of Energy365' naar een wereldwijde bundeling van positieve energie om mensen die leven met kanker in hun kracht te zetten. Richard's streven is om met een zo groot mogelijk aantal deelnemers aan `Wheel Of Energy365' te zorgen voor zoveel mogelijk verbetering van de steun bij kanker over de hele wereld. `Wheel Of Energy365' richt zich met name op een verbeterde psychosociale ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten, en voor de verhoging van hun levenskwaliteit.

Samen in beweging..
Voor `Wheel Of Energy365' roept Richard zoveel mogelijk mensen op om samen met hem een jaar lang het loopwiel op Amsterdam Airport Schiphol in beweging te houden. Hij heeft alle vertrouwen in een massale deelname aan deze bijzondere actie zodat er meer aandacht en geld komt voor met name de psychosociale hulpverlening aan mensen die leven met kanker en hun naasten.

..meld je aan!
Alle belangstellenden kunnen zich via www.wheelofenergy.org samen met bijvoorbeeld collega's, vrienden, familieleden, leden van clubs en verenigingen door middel van voorintekening op gewenste uren aanmelden voor deelname. Bedrijven en particulieren kunnen zich via dezelfde site ook melden als sponsor van het initiatief.

Over Stichting Marathon365
Stichting Marathon365 is in 2006 opgericht door Richard Bottram. De organisatie zet zich in voor een wereld waarin kanker niet langer een levensbedreiging zal vormen. Er zijn talloze initiatieven en organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. Marathon365 organiseert aanvullende evenementen die met name gericht zijn op bewustwording en het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun naasten. De fondsen die geworven worden met de evenementen komen ten goede aan nationale en internationale projecten en organisaties die zich bezighouden met de strijd tegen kanker.