Projectorganisatie Maasvlakte 2


Laatste heat voor crossers Maasvlakte

15-09-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Zondag 3 oktober om 17.00 uur sluit het Havenbedrijf Rotterdam de crosslocatie op de Maasvlakte.

De ruimte is nodig voor havenactiviteiten. Hiernaast maakt de milieubelasting, vooral de steeds sterker ervaren geluidhinder, beëindiging van de officieuze gedoogsituatie onvermijdelijk. Het terrein wordt voorzien van barrières en waarschuwingsborden. Na 3 oktober geldt voor wie het terrein betreedt, een korte waarschuwingsperiode. Daarna verbaliseert de politie.

Haven groeit
Op of direct bij het terrein van de huidige locatie, aan de Malakkastraat, worden spoorlijnen, leidingstroken en wegen aangelegd naar Maasvlakte 2. Ook is de interesse van klanten voor vestiging zo concreet geworden dat de locatie direct vrij beschikbaar moet zijn. Begin dit jaar opende op een steenworp afstand Hotel At Work zijn deuren voor de huisvesting van honderden medewerkers die bouwen aan havenprojecten. Dit tijdelijke hotel wordt naar verwachting gefaseerd uitgebreid.

Schuifruimte op
De crosslocatie, gebruikt door motoren en 4x4-wagens, is vele jaren geleden spontaan ontstaan op een vrij lege Maasvlakte en werd officieus gedoogd. Als de bedrijvigheid het noodzakelijk maakte, schoof de locatie op naar het oosten. De geluidhinder voor de omgeving, vooral Westvoorne, schoof mee. Met de laatste verplaatsing, begin dit jaar, was de schuifruimte op. De oprukkende bedrijvigheid laat het doek finaal vallen. Crossers zijn nu aangewezen op de officiële terreinen elders in het land.