Persuitnodiging voor première van Videowall Stadsschouwburg Utrecht

28/09/2010 15:27

Kunstenaars & Co

Persuitnodiging voor de première van Videowall Stadsschouwburg Utrecht

Kunstenaars maken videokunst voor Stadsschouwburg Utrecht

Vijf teams van jonge kunstenaars uit verschillende disciplines hebben videokunstwerken gemaakt voor de Videowall van de Stadsschouwburg Utrecht. De vijf videowerken worden op zondag 3 oktober 2010 om 20.00 uur gepresenteerd. Daarna is elk afzonderlijk werk een maand lang dagelijks op de videoschermen te zien tussen zonsondergang en middernacht.

In totaal deden dertien kunstenaars mee. De teams van twee tot drie kunstenaars uit verschillende kunstrichtingen, zoals documentaire- film-, en videokunst, muziek, fotografie, design en animatie, werkten intensief met elkaar samen.

Doel van het dit project is dan ook om kunstenaars uit te dagen nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan, onder het motto: doe niet alleen wat je kunt, maar onderzoek ook wat je nog meer zou willen (of kunnen). Zo ontdekken kunstenaars andere manieren van werken en krijgen ze nieuwe en vaak verrassende inzichten.

De werken zijn gemaakt in opdracht van de Stadsschouwburg Utrecht, in samenwerking met Kunstenaars?, die de kunstenaars intensief heeft begeleid tijdens het ontwikkelen en maken van hun werk. Dit gebeurde door middel van masterclasses, die werden gegeven door professionele kunstenaars. Tussentijd presenteerden de jonge kunstenaars hun concepten aan professionals.

Over Cultuur-Ondernemen

Vanaf 1 oktober is Cultuur-Ondernemen de nieuwe naam van Kunstenaars? en Kunst & Zaken. Op 1 juli 2010 zijn beide organisaties gefuseerd. Doelstelling van de stichting Cultuur-Ondernemen is kunstenaars en kunstinstellingen te professionaliseren en economisch zelfstandiger te maken, onder andere door middel van opleidingen en trainingen. Cultuur-Ondernemen heeft een uitgebreid netwerk van instellingen in de culturele sector en het bedrijfsleven, en van beroepskunstenaars, creatieve professionals, kunstopleidingen en onderwijsinstanties. De stichting legt verbindingen tussen de culturele sector en publieke organisaties en het bedrijfsleven.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie: