KRO

Zondag in KRO Brandpunt: Geweld op straat

Uitzenddatum: 03/10/2010

Zondag 3 oktober (22.15 uur, N2) gaat KRO Brandpunt op pad met speciale interventieteams die overlast op straat aanpakken. Verder in deze uitzending een reportage over Curaçao dat vanaf 10 oktober een zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk wordt. Het onderwerp van de derde reportage van aanstaande zondag is nog niet bekend.

Binnen zonder kloppen
Geweld op straat. Problemen in de wijk. De overheid staat erbij en kijkt er naar. Ze doen er niks aan. En zo wordt `t steeds onveiliger in Nederland.Het wordt zo makkelijk geroepen. Maar is het ook zo? Hoe bang moeten we zijn? Er zijn gemeenten die wel wat doen en keihard ingrijpen. Verslaggever Aart Zeeman in het kielzog van speciale interventie teams in Zuid- Limburg. Zij mogen met vergaande middelen overlast tot achter de voordeur aanpakken.

Eiland te Koop
Corruptie, racisme en armoede. Onafhankelijkheidsstrijders en een Zuid Amerikaanse dictator. Op 10 oktober wordt Curaçao een zelfstandig land binnen het Nederlandse koninkrijk. Het Caribische eiland moet dan op eigen benen staan. Maar kan het die zelfstandigheid aan? Wouter Kurpershoek reisde naar Curaçao, een eiland verscheurd door een enorme kloof tussen arm en rijk, oplopende spanningen tussen wit en zwart en de haat tegen de Nederlandse kolonisator. Ondertussen ligt de Venezolaanse president Chavez op de loer om het eiland bij zijn socialistische heilstaat te voegen.

KRO Brandpunt, zondag 3 oktober, 22.15 uur, Nederland 2