Gemeente Enschede

Collega's stoffeerderij nemen afscheid van een bijzondere jubilaris

50 jaar bij de DCW!

Uit handen van directeur Sipke Jager ontving Machiel Breugelink een zilveren speld, een bijzonder cadeau voor een opmerkelijke collega. 30 september 2010, zal altijd een speciale dag blijven in het leven van Machiel Breugelink. De dag waarop hij 65 werd, bijna 50 jaar in dienst van de DCW was en met pensioen ging.. Op 3 oktober 1960 startte hij namelijk bij het toenmalige MIVA, de voorloper van de DCW. Helaas kon hij de 50 jaar net niet volmaken. Maar dat deed aan de feestelijkheden niets af.

In de kantine aan de Wethouder Beversstraat werden zijn loopbaan en verjaardag uitbundig gevierd. Zelfs zijn broers en schoonzussen uit Amerika en Zuid-Afrika waren overgekomen om het heugelijke feit te vieren. De loopbaan van Machiel Breugelink begon bij de MIVA, via de plaatwerkerij kwam hij bij de meubelmontage terecht. Het meubelbedrijf waar Machiel graag mocht werken werd in 1999 opgeheven, waarna hij werk kreeg in de stoffeerderij. Dat is dan ook de afdeling waar hij nu afscheid van moest nemen. Weinig ziekte, weinig verzuim, altijd enthousiast, een icoon binnen de industriële afdelingen van de DCW.

Als verrassing zong de regionaal bekende zanger Herman Lippinkhof samen met Josien Velberg, DCW-collega, 4 bekende nummers waar het publiek en de jubilaris erg van genoten.