Ingezonden persbericht


Breda, 8 september 2010

3Abschied - Anne Teresa De Keersmaeker & Jérôme Bel met nagesprek en uitgebreid filmprogramma in Chassé Cinema

Zondag 3 oktober presenteert het Chassé Theater de eerste voorstelling in de Internationale Selectie in seizoen 2010/2011: 3Abschied van Anne Teresa De Keersmaeker en Jérôme Bel. In het kader van 'meet the artist' is er na afloop een nagesprek met De Keersmaeker. En is er op vrijdag 1, zaterdag 2, zondag 3 en vrijdag 8 oktober een uitgebreid programma te zien in Chassé Cinema met dansfilms en documentaires met, van of over De Keersmaeker. Deze uitgebreide residentie van De Keersmaeker vormt hét hoogtepunt van Dansweek 2010 - Breda Danst! dat van vrijdag 1 tot en met zondag 10 oktober plaatsvindt.

over 3Abschied
Grande dame De Keersmaeker geldt met haar mathematische precisie als een van de sleutelfiguren van de moderne dans. Enfant terrible Jérôme Bel heeft met zijn controversiële uitgangspunten geregeld voor tumult gezorgd, maar wist wel een Bessie Award in de wacht te slepen voor zijn even confronterende als humoristische voorstelling The show must go on. Gezamenlijk beten ze zich vast in Der Abschied uit Mahlers beroemde Das Lied von der Erde. Het aangrijpende afscheidslied wordt in 3Abschied drie maal geïnterpreteerd, waarvan eenmaal in een solo van De Keersmaeker zelf, live begeleid door een orkest, pianist en zangeres. Nooit eerder maakte de Vlaamse choreografe een werk op zulke romantische muziek. Een oefening in afscheid nemen.

over filmprogramma Chassé Cinema
Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich is de verfilming van De Keersmaekers gelijknamige voorstelling uit 1982. In het combinatieprogramma Dance Notes (Corps Accords) & Rosas Shorts zijn documentaires en dansfilms over, van en met De Keersmaeker te zien. De keuze van Anne Teresa De Keersmaeker bevat een speciale selectie van films die verbonden zijn met en invloed hebben op het artistieke en persoonlijke leven van Anne Teresa De Keersmaeker.

reserveren
Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich
vr 1 okt-14.30-Chassé Cinema-E 6

Dance Notes (Corps Accords) & Rosas Shorts
za 2 okt-14.30-Chassé Cinema-E 7,50

Keuze van Anne Teresa De Keersmaeker
zo 3 okt-16.00-Chassé Cinema-E 7,50

3Abschied - Anne Teresa De Keersmaeker & Jérôme Bel zo 3 okt-19.30 uur-Chassé Theater-E 15/27/30/34/38 (+ E2,40 servicetoeslag)

Dance Notes (Corps Accords) & Rosas Shorts
vr 8 okt-14.30-Chassé Cinema-E 7,50

www.chasse.nl / (076) 530 31 32
Chassé Theater - Claudius Prinsenlaan 8 - Breda
Meer info Dansweek 2010 - Breda Danst: http://www.uitinbrabant.nl/uib/breda/site/nieuws/detail/A_42959076.html?Dansweek-2010

Noot voor redacties

noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht