Gemeente Nijmegen

persbericht

7 juni 2010 100607R

Nieuw pluche voor concertgebouw De Vereeniging

Concertgebouw de Vereeniging krijgt nieuwe stoelen in de grote zaal. Vanaf 1 juli aanstaande vinden beperkte activiteiten plaats in de Vereeniging, om de zaalstoelen te vervangen en andere aanpassingen uit te voeren. De verbouwing zorgt voor beter zicht op het podium, meer beenruimte en een betere kwaliteit van de vloerafwerking op het balkon. Er komen nieuwe stoelen op het Frontbalkon en Amphitheater en demontabele stoelen in de zaal. In totaal gaat het om 1.376 nieuwe stoelen en de renovatie van 120 historische stoelen op het balkon.

Gemeente Nijmegen financiert als eigenaar van De Vereeniging de vernieuwing van de zaalstoelen. De kosten hiervoor bedragen 725.000 euro. De oude stoelen hebben dienst gedaan vanaf 1985. De gemeente en de Keizer Karel Podia hebben samen het initiatief genomen om de stoelen te vervangen.

Na een Europese aanbesteding is gekozen voor N.V. Fibrocit als leverancier voor de stoelen. Dit bedrijf leverde eerder de zaalstoelen voor onder andere de stadsschouwburg in Nijmegen en Tilburg, en het concertgebouw in Amsterdam.

Op zondag 3 oktober 2010 opent Jonathan Biss op feestelijke wijze de zaal met de nieuwe stoelen. Op uitnodiging van de Keizer Karel Podia speelt deze jonge toppianist werk van Beethoven, een van zijn favoriete componisten.



Gemeente Nijmegen