Ingezonden persbericht


Datum: 18 augustus

PERSBERICHT

Groot Kinderboekenfeest: Teken en schrijven met sterren!

Feestelijke vooraftrap van de Kinderboekenweek met vijftien jeugdschrijvers en -illustratoren in Amstelveen

Op zondag 3 oktober, de week voor de Kinderboekenweek, is er een groot Kinderboekenfeest in Amstelveen bij Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en het Cobra Museum. De meest bekende auteurs en illustratoren van uitgeverij Lemniscaat verzamelen zich in Amstelveen om er een feestelijk dag voor de kinderen van te maken. Grote namen, waaronder Ingrid en Dieter Schubert, Erik van Os en Charlotte Dematons geven voorstellingen, workshops en een slotfeest. Ook is er volop gelegenheid om boeken te laten signeren bij boekhandel Venstra.

Hoe maak je een popupboek? Wat moet je kunnen om een mooie kaft bij een boek te maken? Is het mogelijk om van een boek een liedje te maken? En hoe maak je een illustratie? Op 3 oktober kunnen kinderen dit allemaal leren van de echte kenners. Er is muziek en film. Er wordt voorgelezen en getekend en er zijn workshops. Bovendien valt er een mooie prijs te winnen met de teken- en schrijfwedstrijd, die door Gouden Penseelwinnares Marije Tolman wordt uitgereikt.

Programma

Er zijn twee openingsprogramma's. Kinderen tussen de vier en zes jaar gaan naar het openingsprogramma in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, waar onder anderen Erik van Os, bekend van Sesamstraat, Lieneke Dijkzeul en Ingrid en Dieter Schubert, zingen en vertellen. Kinderen tussen de zeven en negen jaar gaan naar het openingsprogramma in het Cobra Museum, waar Anke Kranendonk, Koos Meinderts en Mies van Hout, de kinderen vermaken met liedjes, verhalen en tekeningen.

Na het openingsprogramma gaat ieder kind naar een workshop. Er zijn diverse workshops waar van alles is te doen en te leren. Ze gaan bijvoorbeeld tekenen of zingen, 'op reis', leren een kaft maken of maken samen een liedje over een bekend verhaal. Na de workshops is er een gezamenlijk slotfeest in de bibliotheek met muziek en de uitslag van de teken- en schrijfwedstrijd. Bij boekhandel Venstra zijn nog veel meer schrijvers en illustratoren aanwezig om boeken te signeren.

Organisatie

Het grote Kinderboekenfeest is een gezamenlijke inspanning van Amstelland Bibliotheken, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Boekhandel Venstra en uitgeverij Lemniscaat. Voor alle informatie en het complete programma ga naar www.amstelland-bibliotheken.nl/kinderboekenfeest

Tekenen en schrijven met Sterren vindt plaats in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en het Cobra Museum voor Moderne Kunst op zondag 3 oktober 2010 tussen 13.30 - 16.30 uur voor kinderen van 4 - 6 jaar en 7 - 9 jaar. Prijs: ¤ 10,-, Pashouders bibliotheekk: ¤ 7,50, Volwassenen: ¤ 2,-. De entreeprijs is inclusiefief een drankje en wat lekkers. Indeling van de workshops is op 3 oktober. Kaartverkoop: Kaartverkoop in alle Amstelland Bibliotheken en www.amstelland-bibliotheken.nl/kinderboekenfeest en via Boekhandel Venstra, www.venstra.nl