Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Apeldoorn, 13 september 2010

Het verhaal achter de foto

Natuurfotograaf Jan Vermeer geeft lezing in Apenheul

Een goede foto zegt meer dan duizend woorden. Maar wat is het verhaal achter die foto? Internationaal bekende natuurfotograaf Jan Vermeer licht een tipje van die sluier op met een lezing over de mooiste natuurfoto's ter wereld op zondagochtend 3 oktober in De St@art, het nieuwe, spectaculaire en duurzame gebouw in Apeldoorn. Op het programma staat ook een bezoek aan de natuur-fototentoonstelling. De lezing biedt dit jaar de enige mogelijkheid om zowel De St@art als de tentoonstelling te bezoeken zonder dat entree voor Apenheul nodig is.

Programma

Vanaf 9.30 uur is de ontvangst van het ochtendprogramma met uitgebreide koffietafel. De lezing start om 10.30 uur; einde van het programma is rond 13.00 uur. De speciale entree voor de lezing is ¤ 10,-. Aanmelden graag vóór vrijdag 1 oktober, per email via: reserveringen@apenheul.nl, onder vermelding van fotografielezing 3 oktober. Na aanmelding ontvang je per email een bevestiging met daarin het hele programma. De prijs aan de deur is ¤ 12,50. Voor een tientje extra kunnnen deelnemers aansluitend een bezoekje aan Apenheul brengen. Van alle entreeprijzen is een deel bestemd voor het goede doel: bescherming van apen in het wild.

Belevenissen van een natuurfotograaf

Hoe werd die 'price-winning'-foto gemaakt? En wat voor inspanning is hieraan vooraf gegaan? Wat is er voor nodig om een foto onderscheidend te maken? Dat is de insteek van een exclusieve fotografielezing door Vermeer in De St@art, het CO2-neutrale gebouw waarin onder andere de kantoren van Apenheul en 'Het Natuurhuis', centrum voor natuur- en milieueducatie' gehuisvest zijn. Tijdens de lezing zal Vermeer uitgebreid vertellen over zijn belevenissen als natuurfotograaf. Aansluitend aan de lezing kunnen deelnemers de fototentoonstelling Wildlife Photographer of the Year in De St@art bekijken. Vermeer zal hier aanwezig zijn om toelichting te geven bij de foto's die te zien zijn in deze bijzondere tentoonstelling.

Meer informatie over Apenheul, over de fototentoonstelling en het programma van de lezing is te vinden op www.apenheul.nl. Meer informatie over natuurfotograaf Jan Vermeer op www.janvermeer.nl. Apenheul is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 1 november sluit Apenheul de poorten (wintersluiting).


- - - einde bericht - - -




Ingezonden persbericht