Ingezonden persbericht


Dierenbescherming zoekt
collectanten rond Dierendag

Utrecht/Amersfoort, 13 september 2010

In de week van Werelddierendag (zondag 3 oktober tot en met zaterdag 9 oktober) gaan in Utrecht, Amersfoort en de omliggende gemeentes honderden vrijwilligers de straat op om geld in te zamelen voor de Dierenbescherming. Deze collecte is van groot belang voor de werkzaamheden van de organisatie, zoals vervoer, opvang en herplaatsing van dakloze en gewonde dieren, inspectie van meldingen van dierenmishandeling en verwaarlozing, voorlichting en politieke lobby-activiteiten. Dierenbescherming Utrecht Amersfoort e.o. is nog hard op zoek naar collectanten en wijkhoofden.

Vorig jaar gingen 801 collectanten langs de deuren voor Dierenbescherming Utrecht Amersfoort, die samen ruim ¤ 85.000,- ophaalden. Omdat de Dieerenbescherming niet structureel gesubsidieerd wordt, is dit geld onmisbaar voor de hulpverlening aan dieren in de regio. Mede dankzij de opbrengst van de collecte, kon de afdeling in het afgelopen jaar 546 konijnen en knaagdieren, 382 katten en 233 honden opvangen. Al deze thuisloze dieren kregen bij de Dierenbescherming onderdak en de benodigde zorg, totdat ze uiteindelijk herplaatst konden worden bij een nieuwe eigenaar. Ook onderzocht de afdeling 282 meldingen van dierenmishandeling of verwaarlozing.

Dierenbescherming Utrecht Amersfoort is actief in de gemeenten Amersfoort, Utrecht, Woudenberg, Leusden, De Meern, Lopik, Montfoort, Maarssen, Breukelen, IJsselstein, Nieuwegein en Woerden. Overal in dit gebied zijn nog collectanten nodig. Ook mensen die alleen hun eigen straat willen lopen, zijn welkom. Voor diverse plekken zoekt de Dierenbescherming ook nog wijkhoofden, die de collecte binnen hun wijk coördineren. Als dank krijgen alle collectanten en wijkhoofden een leuke attentie.

Wie wil helpen met collecteren, kan bellen naar Dierenbescherming Utrecht Amersfoort, telefoon 030 - 246 88 66 of mailen naar collecte@utrecht.dierenbescherming.nl.

(einde bericht)