Ingezonden persbericht


SONJA PRINS EN BAARLE

OKTOBER 2010

In de maand oktober vinden in Baarle verschillende activiteiten plaats rondom de vorig jaar overleden dichteres Sonja Prins. Deze prominente inwoonster liet behalve vele duizenden gedichten ook tientallen beeldgedichten na.

Beeldgedichten
Vanaf 3 oktober zijn werken te zien van Sonja Prins in de Rabobank (Singel 4), het Praktijkhuis (Pastoor van Heirdegomstraat 17), de Bibliotheek (Pastoor de Katerstraat 7), boekhandel Bruna (Nieuwstraat 15-17) en het Gemeentehuis van Baarle-Nassau (Singel 1).

Poëzieroute
57 Baarlese middenstanders tonen in hun etalages evenveel gedichten van Sonja Prins uit haar verzamelbundel Weegschaal de aarde (deel 2), die op 3 oktober zal verschijnen. Een folder met een beschrijving van de poëzieroute is verkrijgbaar bij de winkeliers en de VVV.

Zondag 3 oktober
Op 3 oktober vindt om 9.00 uur in de Rabobank de officiële start plaats van de verschillende evenementen waarin Sonja Prins centraal staat. In de Rabobank is vanaf dat moment op werkdagen een collectie werken van Prins en haar vriendin Meertje Kaal te bezichtigen. Tevens is er een foto-installatie te zien van Tsjoes Bruwiere en Anne Pillen. De radiodocumentaire die Kaat Haast vorig jaar over Sonja Prins maakte en is uitgezonden door de IKON zal er tevens te horen zijn.

In boekhandel Bruna zal om 11.00 uur de Amsterdamse journaliste van de Volkskrant en schrijfster van de biografie De eeuw van Sonja Prins, Lidy Nicolasen, over dit boek vertellen en zal tevens stil staan bij het tweede deel van het verzameld werk van Sonja Prins Weegschaal de aarde. Aansluitend draagt Pien Storm van Leeuwen enkele werken van Sonja Prins voor.

Op 14.00 uur begint in de Bibliotheek een literair en muzikaal programma over Sonja Prins. Eerst zal Han van Meegeren van Cubra vertellen over zijn ontmoeting met Prins en vervolgens zullen er gedichten van haar muzikaal omlijst door Makko voorgedragen worden. Ten slotte zal Ut unum sint optreden met muziek geïnspireerd door werken van Sonja Prins en door Sonja zelf.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Weegschaal de aarde
Verzameld werk deel 2
Gedichten 1921-1957

ISBN 9789067282383
NUR 306
592 pagina's
EUR 29,50
Bestellen

Papieren Tijger
nieuwsberichten
Postbus 2599
4800 CN Breda