Ingezonden persbericht


Persbericht

HERSFTMARKT ENKHUIZEN

De nazomermaand september is al bijna weer voorbij. Reden genoeg om de herfst feestelijk te verwelkomen in Enkhuizen!

De winkeliersverenigingen Enkhuizen en Evenementenorganisatie Ajamko hebben de handen ineen geslagen. Zondag 3 oktober organiseren zij een grootse Herfstmarkt op het Venedie en de Dijk.

Onder de prachtig verkleurende bomen rondom de Oude Haven komt een braderie met zo'n 40 kramen waar een diversiteit aan koopwaar aangeboden wordt. Kleding, woonaccessoires, hapjes en drankjes en uiteraard allemaal leuke aanbiedingen. De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Interim-voorzitter Steeff Karsten van het Winkelhart ondersteunt het initiatief van harte. Een toeristisch ingestelde stad als Enkhuizen kan na de feestelijkheden in september zeker nog een gezellig evenement in oktober gebruiken. Wanneer deze groots opgezette markt een succes blijkt te zijn, komt er zeker een vervolg op!

De gezellige Herfstmarkt is een uitstekend moment om Enkhuizen verder te verkennen. Als extraatje heeft Winkeliersvereniging Winkelhart daarom de Vereniging Oud Enkhuizen gevraagd een stadswandeling te organiseren door de historische binnenstad. Coupons voor deelname kunt u vanaf 10.00 uur gratis afhalen bij Het Kabinet op de Dijk 3 in Enkhuizen. De wandeling start om 14.00 uur bij het beeld van Paulus Potter op het Landje van Top voor de Drommedaris. Meelopen is gratis, maar per gids kan er een beperkt aantal belangstellenden mee.

Zoals iedere eerste zondag van de maand, hebben de winkeliers in de Westerstraat van Enkhuizen de mogelijkheid om 3 oktober hun winkel te openen.

Verder kunt u bijvoorbeeld vanaf 10.00 uur het Visserijmuseum in de voormalige visafslag bezoeken. In dit boeiende museum is de historie van de Zuiderzeevisserij in beeld gebracht. U kunt hier bovendien genieten van Enkhuizer lekkernijen en Wesfriese specialiteiten.

Om 11.00 uur openen de deuren van het Almanakmuseum in de voormalige koelcel van dezelfde visafslag. De historie van de almanak, het ontstaan en het uitgeven van het boekje anno nu, wordt u op beeldende wijze verteld. Een bezoek aan het Visserijmuseum en het Almanakmuseum is geheel gratis. Een donatie of souveniraankoop wordt uiteraard meer dan gewaardeerd.

Ook het Flessenscheepjesmuseum aan het Spui is een bezoek meer dan waard. Hier vindt u de grootste collectie flessenscheepjes ter wereld .

Komt u zondag 3 oktober ook meegenieten van herfst in Enkhuizen? U bent van harte welkom!