Ingezonden persbericht


Persbericht & aankondiging voor theaters


1 oktober 2010

Arling&Arling muziektheater deze maand in de Randstad.

De broers Gerry & Harry Arling maken multimediaal muziektheater voor jong en oud met een frisse kijk en een kenmerkende eigen signatuur.

Ze maken gebruik van historische geluids- en beeld informatie zoals Duitse kinderprogramma's op de televisie, oude musicals, science fiction, strips, popmuziek en jazzmuziek. Alles wat met film te maken heeft, niet alleen de handeling maar vooral ook de technische kant en animaties fascineert hen en speelt een cruciale rol in hun voorstellingen die veelal afspelen in een fictieve wereld.

De VlinderVangMachine.

De VlinderVangMachine 4+

'Vlinders zijn mooi! Omdat ze vliegen'
Beer vertelt het verhaal van Mannetje die graag Vlinders wil vangen. Beer wordt ondersteund door Boekenkast die een beetje zwaar op de hand is, al die boeken met duizenden woorden is natuurlijk ook niet niks! Als Beer het boek openslaat , zien we een mooi bebloemde grasheuvel met op de top het knutselschuurtje van Mannetje. Zijn grappige uitvindingen om Vlinders te vangen, eindigen met een ultieme poging: de creatie van de machtige VlinderVangMachine!

Het verhaal vertelt wat we allemaal al lang wisten: Vlinders zijn mooi omdat ze vliegen. Tja.., misschien komt Mannetje hier ook ooit achter. In de VlinderVangMachine wordt gebruik gemaakt van poppenspel, acteurs, live-muziek, film en animatie. Arling&Arling vertellen een ouderwets fantasievol sprookje met traditionele én moderne middelen zonder ooit moralistisch te worden. Soms dromerig en verstild, dan weer luid en cartoonesk, maar ook spannend en een héééééél klein beetje eng. En .... meezingen mag, maar hoeft niet :-)

De VlinderVangMachine is een voorstelling voor 1 acteur en 2 musici.

Tekst en beeld: Gerry en Harry Arling
Regieadvies: Bram de Goeij
Beer - Ilse de heus
De Boekenkast - Harry Arling
De Musicus - Gerry Arling
Technisch fiche op aanvraag beschikbaar

Speellijst
De VlinderVangMachine

2010
3 oktober | 15.00 uur
Grand Theatre Groningen

4, 5 oktober
(schoolvoorstellingen)
Grand Theatre Groningen

18 oktober | 13.00 & 15.30 uur
Festival de Betovering - Den Haag

19 oktober | 15.00 uur
Theater Walhalla - Rotterdam

20 oktober | 15.00 uur
LAK theater - Leiden

31 oktober | 15.30 uur (schoolvoorstelling)
Zaantheater - Zaandam

2011
3 april |14.30 uur
Theater de Kolk (kleintje Kolk) - Assen

6 april | 15.00 uur
Theater Geert Teis - Stadskanaal