Gemeente Deurne


Penning van verdienste van de gemeente Deurne voor Dirk van de Bovenkamp

Penning van Verdienste

Zaterdag 2 oktober ontvangt Dirk van de Bovenkamp, uit handen van burgemeester Daandels, de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne. Hij ontvangt deze Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van Helenaveen.

Vanaf 1987 tot 2010 is hij als vrijwillig buurtbuschauffeur elke week minimaal één dag in de week in de weer geweest om de inwoners van Helenaveen te vervoeren. Vanaf 1990 heeft hij ook zorg gedragen voor het onderhoud van het Protestants Kerkhof in Helenaveen. Hij zorgde ervoor dat het kerkhof er altijd piekfijn verzorgd bij lag.

Ook is hij vanaf 1990 actief binnen de plaatselijke Katholieke Bond van Ouderen, waar hij onder andere lange tijd de organisator is geweest van de papierinzameling.
Daarnaast brengt hij De Nestor in Helenaveen rond.

Vanaf het moment dat hij naar het Peelhuis is verhuisd, het appartementencomplex voor ouderen in Helenaveen, is hij ook hier weer erg actief bezig.
Hij onderhoudt de tuin, voert voor de medebewoners allerlei klussen uit en zorgt dat de stoepen er altijd netjes bij liggen. Zelfs afgelopen winter toen het zo erg gesneeuwd had.

De heer Dirk van de Bovenkamp is een zeer sociaal bewogen persoon, die dienstbaar zijn voor zijn medemens enorm hoog in zijn vaandel heeft staan.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers