Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

CDA-congres ook voor televisiekijkers 'hot'

HILVERSUM, 3 oktober 2010 - Het drukbezochte congres van het CDA, dat gisteren tussen 09.50 tot 17.50 uur live te volgen was bij de NOS op Nederland 1, was ook voor televisiekijkend Nederland 'hot'. Gemiddeld over de hele dag keken 740.000 Nederlanders van 6 jaar en ouder naar het rechtstreekse verslag van de bijeenkomst in Arnhem. Tijdens de stemmingen, na vijf uur 's middags, liep het aantal kijkers zelfs op tot rond de 1,4 miljoen. Nooit eerder in de geschiedenis van de Nederlandse televisie keken zoveel mensen overdag naar een live tv-verslag van een politiek partijcongres. In 2005 volgden gemiddeld 270.000 kijkers het D66-congres, terwijl drie jaar geleden een VVD-congres 385.000 mensen voor de buis hield. Ook deze bijeenkomsten vonden overdag op zaterdag plaats.

Ook het NOS Journaal van zes uur profiteerde mee van de grote belangstelling voor de gebeurtenissen in Arnhem. Normaal kijken er gemiddeld 930.000 mensen op zaterdag naar deze editie van het nieuws, gisteren waren dat er ruim 1,5 miljoen.

De bijeenkomst van de christendemocraten in Arnhem, waarin de CDA-leden hun oordeel konden geven over het conceptregeer- en gedoogakkoord, was op voorhand reeds 'historisch'. Het was voor het eerst dat deze partij de leden raadpleegde over een onderhandelingsresultaat.

Bron: Cijfers zijn afkomstig van MediaOnderzoek & Advies (MO&A) van de NPO en Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Voor meer informatie:
NOS Marketing & Communicatie