Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 03-10-2010

Dronken achter het stuur

UTRECHT Zondagochtend 3 oktober heeft de politie rond 01.00 uur een 43-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Bleekstraat. De man reed slingerend en bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 840 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling horecagelegenheid

UTRECHT Zaterdagochtend 2 oktober vond rond 03.30 uur een mishandeling plaats in een horecagelegenheid aan het Oudkerkhof. Een 31-jarige man uit Utrecht is daarbij aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee vrouwen. Hij zou een glas tegen het hoofd van de ene vrouw gegooid hebben en een andere vrouw geslagen hebben. De man moest mee naar het bureau voor verhoor en is ingeslonten voor verhoor.

Aanrijding

UTRECHT Vrijdag 1 oktober vond rond 16.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter op de Kardinaal de Jongweg. Volgens getuigen reed de scooter door rood en had de auto groen licht. De auto reed daarop tegen de flank van de scooter, waardoor de 16-jarige scooterrijdster uit Utrecht beenletsel opliep. Zij moest met de ambulance naar het ziekenhuis. De 24-jarige automobiliste liep een schaafwond op. Beide voertuigen hadden flinke schade. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Getuigen gezocht van mishandeling Seinedreef

UTRECHT Zaterdag 2 oktober vond rond 16.50 uur een mishandeling plaats op de Seinedreef. Een 25-jarige zwangere vrouw uit Zeist werd na een meningsverschil geslagen en gestompt door haar 26-jarige ex-vriend uit Utrecht. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat haar ongeboren kind ongedeerd was. De man is zelf naar het politiebureau gekomen en werd daar aangehouden.

Bent u getuige geweest van de mishandeling? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Getuigen gezocht van brandstichting auto

DE MEERN In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 oktober is tegen 01.00 uur brand gesticht in een auto (Volvo) op de Meerndijk, op een parkeerplaats achter een horecagelegenheid. Gewaarschuwde agenten hebben de brand geblust en de brandweer is gekomen om na te blussen. De politie vermoedt dat het gaat om brandstichting. Een getuige zag een man met een zwarte jas wegrennen over het bruggetje richting de Pastoor Boelensteinlaan.

Bent u getuige geweest van de brandstichting of heeft u meer informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Aanrijding

VLEUTEN Zaterdag 2 oktober vond rond 11.45 uur op de Landschapsbaan een aanrijding plaats tussen twee autos. Een 49-jarige automobiliste uit Utrecht reed op de busbaan in de richting van de Heldammersingel en reed daar tegen de auto van een 51-jarige Utrechtse automobilist die in de richting van de Burgemeester Middelweerdbaan reed. Hij had groen licht. De man is met ribklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Beide autos zijn met schade afgevoerd. De politie heeft de aanrijding in onderzoek, volgens de blaastest was er geen alcohol in het spel.

Fietsheler aangehouden

UTRECHT Zaterdag 2 oktober heeft de politie rond 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op de Prinses Margrietstraat op verdenking van heling van een fiets. Van de fiets die hij bij zich had, was het framenummer weggeslepen. De politie probeert te achterhalen wie de eigenaar van de fiets was. Als deze aangifte van fietsdiefstal heeft gedaan, kan de fiets terug naar de eigenaar.

Getuigen gezocht van beroving Marco Pololaan

UTRECHT Vrijdag 1 oktober is rond 20.20 uur een 24-jarige vrouw beroofd van haar tas op de Marco Pololaan, ter hoogte van het grasveld/speelplaats. Ze was door een jongen op de grond gegooid, in haar gezicht geslagen en van haar tas beroofd. Daarbij verloor ze ook haar bril. Agenten hebben de vrouw meegenomen om in de buurt te zoeken naar de dader en haar tas. Beiden werden niet meer aangetroffen.

Signalement van de dader:

* Noord-Afrikaans uiterlijk

* 16 - 20 jaar oud

* 1.70 - 1.75 m., normaal postuur

* Kort zwart haar

* Zwarte pet, zwart jack en blauwe spijkerbroek

Heeft u de mishandeling gezien of weet u meer van deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Graffitispuiter aangehouden

UTRECHT Zondagochtend 3 oktober meldde een getuige rond 03.15 uur aan agenten dat er mensen graffiti aan het spuiten waren op de spoorbrug naast de Vleutensebrug. Ter plaatse konden agenten een 20-jarige Utrechter op heterdaad aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau.

Heler aangehouden

UTRECHT Zaterdag 2 oktober heeft de politie rond 18.00 uur een 18-jarige man uit Zeist aangehouden op de Croeselaan. Agenten zagen de man met hoge snelheid en zonder helm op een motor rijden op het fietspad van t Goylaan en konden hem na een achtervolging aanhouden. De motor bleek gestolen te zijn en de man reed zonder rijbewijs. Hij moest mee naar het politiebureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Zaterdag 2 oktober kreeg de politie rond 18.50 uur melding dat drie mannen spullen aan het inladen waren op de Rijnkade. Beveiligers hadden hen in de kelder van Hoog Catharijne gezien met veel spullen en hielden de mannen staande. Zij droegen hen over aan de politie. De drie mannen van 21, 23 en 34 jaar, allen uit Utrecht, worden verdacht van winkeldiefstal. Een partij goederen is in beslag genomen. De mannen moesten mee naar het bureau voor verhoor.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Zaterdag 2 oktober zagen agenten rond 20.00 uur twee mannen bezig bij een fiets op de Nobeldwarsstraat. Eén van hen is een bekende van de politie. Agenten zagen daarop de mannen hard wegfietsten. De man achterop ontkwam, maar de 17-jarige bestuurder uit Utrecht konden zij aanhouden op de Keizerstraat op verdenking van het stelen van de fiets. De jongeman moest mee naar het bureau voor verhoor.