Ingezonden persbericht


Sterke race voor STIPA-Molenaar Racing GP in Motegi

Na een moeizame start van het weekend tijdens de vrije trainingen en kwalificatie sessie heeft het STIPA-Molenaar Racing GP goede resultaten behaald in de Grand Prix van Japan. Spanjaard Luis Salom reed een erg sterke race die werd beloond met een keurige achtste plaats. Zwitser Randy Krummenacher pakte op de streep de elfde positie van Sandro Cortese af.

Na de afstelling problemen op de vrijdag en de zaterdag voor Randy Krummenacher en Luis Salom maakte het STIPA-Molenaar Racing GP op de racedag een stap vooruit. Vooral Luis Salom liet de vooruitgang zien tijdens de warm-up sessie op de zondagochtend. De Spanjaard sloot deze sessie af als tiende en Randy Krummenacher finishte de warm-up sessie af als vijftiende.

Beide STIPA-Molenaar Racing GP-rijders hadden een goede start in de Grand Prix van Japan. Luis Salom klom op van zijn veertiende startpositie naar een tiende plaats in de eerste ronde. Al snel reed de Spanjaard in een groep met vier andere rijders inclusief zijn teamgenoot Randy Krummenacher. De groep streed om de negende plaats en Salom handhaafde zich op de tiende plek. Halverwege de race kwam de Duitser Sandro Cortese ten val en hervatten de Duitser zijn race in de groep van de STIPA-Molenaar Racing GP-rijders. De groep streed nu om de achtste plaats en Salom wist deze positie voor zich op te eisen in de laatste ronde en pakt acht waardevolle punten voor het kampioenschap.

Randy Krummenacher streed samen met zijn teamgenoot om de achtste plaats. Een paar ronden voor het einde verloor de Zwitser de aansluiting van de groep en streed samen met Cortese om de elfde positie. Krummenacher concentreerde zich op de Duitser en wist Cortese op de streep te passeren met nog geen tiende van een seconde verschil. Krummenacher finishte de race op de elfde positie.

Randy Krummenacher (11e ):

"Als we terug kijken naar het verloop van het weekend kan ik niet ontevreden zijn met deze elfde plaats. We vonden in de warm-up sessie vanochtend een betere setting en kon ik snellere rondetijden rijden dan in de kwalificatie. In de race had ik een redelijke start en kwam in de groep terecht die uiteindelijk streed om de achtste plek. In de laatste fase van de race moest ik de groep laten gaan doordat ik Cortese niet makkelijk kon passeren. Op de finishlijn kon ik net mijn voorwiel voor die van hem drukken. Het is geen top 10 plaats maar gezien het verloop van het weekend ben ik tevreden."

Luis Salom (8e):

"Dit was een geweldige race! Ik had een goede start en kon gelijk de strijd aangaan voor een top 10 plaats. Halverwege de race streden we ineens om de achtste positie door een crash van Sandro Cortese. Het was lastig om hem weer te passeren want ik had me gefocust op Adrian Martin die op de achtste plek reed. Het kleine gaatje die Martin had wist ik dicht te rijden en in de laatste ronde passeerde ik hem. Het is een evenaring van mijn beste klassering van het seizoen. Op de komende twee circuits ben ik bekend en zal het wat makkelijker gaan dan dit weekend. Hopelijk kunnen we nog twee top 8 resultaten toevoegen de komende twee races!" STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com