Politie Limburg-Zuid

Automobilist rijdt op bikers in

Een Maastrichtenaar die afgelopen nacht twee keer inreed op bikers van de politie is hiervoor uiteindelijk aangehouden op de Tongersestraat in Maastricht.

Rond 05:15 uur rijden twee bikers van de politie Limburg-Zuid op het Onze Lieve Vrouweplein. Ze zien een automobilist met hoge snelheid uit de Cortenstraat komen. De bestuurder ziet hen ook en rijdt een stuk achteruit waarna hij stopt. De agenten willen de bestuurder controleren en ter hoogte van de voorkant van de auto stappen ze af. Zodra ze echter naast de fiets staan geeft de Maastrichtenaar weer gas en rijdt in de richting van de Cortenstraat. Een van de agenten moet opzij springen en laat zijn fiets vallen, om niet te worden aangereden. De verdachte beschadigt bij het wegrijden de fiets.

De tweede agent ziet kans de automobilist op de bike te achtervolgen. In de Cortenstraat remt de verdachte ineens hard en rijdt plotseling achteruit naar de biker toe. Die moet dan maken dat hij op de stoep komt om niet aangereden te worden.
De automobilist stopt weer en de agent krijgt de kans de portier te openen om de bestuurder aan te houden. Deze trekt zich los en wil wegrijden, waarop de agent pepperspray gebruikt. Ondanks dat kan de verdachte hard wegrijden over de Sint Pietersstraat. Na een achtervolging door diverse patrouilles rijdt hij zich klem op de Looiersgracht. De verdachte geeft zich nog niet gewonnen en rent weg, maar kan even later op de Tongersestraat worden aangehouden. De politie onderzoekt het incident.

03-10-2010, Maastricht