Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 03-10-2010

Gewond

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag raakte een automobilist gewond door losgeraakte lading.

Omstreeks 15.30 uur reed een 18-jarige automobilist uit Arnhem over de Rijkweg A28. Voor hem remde het verkeer af en de man remde ook. Een 40-jarige automobilist uit Rijssen reed achter de 18-jarige man en keek op dat moment naar de ambulance die op de andere weghelft reed en had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem stilstond. De man remde stevig maar kon een aanrijding niet voorkomen en botste op zijn voorganger. De man uit Rijssen reed in een bestelbus en vervoerde op het dak van zijn busje koperen buizen. Deze schoten door de beveiliging heen en kwamen in de open cabrio terecht van de man uit Arnhem. Deze kreeg een buis tegen zijn hoofd en raakte gewond. Twee anderen buizen beschadigden zijn radio. De man liep een hoofdwond en een lichte hersenschudding op.

Beroofd

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd een man beroofd van zijn pas gepinde geld. Omstreeks 13.10 uur pinde een 52-jarige man uit Amerfoort bij een winkel geld en liep naar huis. Op de Brechtje Spiegelerf werd hij vervolgens beroofd van zijn geld. De dader verdween vervolgens. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Onder invloed

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 21.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd een 55-jarige automobilist uit Nijkerk slingerend rijden over de Rijkweg A28. Hij waarschuwde zijn collegas en de bestuurder werd gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 780 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Rijden op een foute fiets

AMERSFOORT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk op een gestolen fiets reed. Omstreeks 23.45 uur zagen agenten 25-jarige man uit Voorthuizen rijden op zijn fiets over de Molenstraat. De man werd gecontroleerd omdat hij geen verlichting had. De agenten zagen dat het slot defect was en nader onderzoek wees uit dat het framenummer was weggehaald. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.