Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 03-10-2010

Jongetje aangereden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagmiddag werden een jongetje aangereden. De veroorzaker reed door.

Omstreeks 12.40 uur stak een 8-jarige jongetje uit Nieuwegein de A.C Verhoefweg over. Een grote auto kwam aanrijden en reed het jongetje aan. Het jongetje viel en de auto reed vervolgens hard weg. In de auto zaten vier jongens met een lichtgetinte huidskleur. Het jongetje werd uit voorzorg nagekeken in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844, district Lekstroom.

Vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werden drie vernielers aangehouden.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de politie melding dat een brievenbus zou worden vernield door vuurwerk aan de Vicarielaan. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen drie jongens aan van 17 jaar oud afkomstig uit IJsselstein. De jongens hadden vuurwerk bij zich en twee messen. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Milieucontrole

HOUTEN- Op donderdag 30 september werd een afvaltransportcontrole gehouden op de Rijksweg A 27.

Naast de politie deden de AID en de Provincie Utrecht ook mee.

In totaal werden 38 voertuigen gecontroleerd en werden 20 verbalen opgemaakt voor o.a. het vervoeren van afvalstoffen zonder de juiste papieren, te hoge lading en te zware aslast.

Een chauffeur maakte het wel heel bont. Zijn wagen was te hoog, te lang en overbeladen door teveel dieren en het welzijn van de dieren was in het geding. Tevens was de chauffeur niet bevoegd om dieren te transporteren. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt. Het transport werd deels overgeladen en kon met een goede chauffeur en wagen de weg weer op.

Reconstructie dodelijk steekincident

NIEUWEGEIN Op maandagavond 4 en de aansluitende nacht van 5 oktober houdt de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie een reconstructie naar aanleiding van het dodelijk steekincident op de Markt.

Zondagavond 11 juli vond rond 23.15 uur in de omgeving van de parkeergarage tegenover het politiebureau, direct na afloop van de WK-finale, een dodelijk steekincident plaats. Een 25-jarige man uit Nieuwegein kwam hierbij om het leven. Tijdens het onderzoek zijn twee personen, een 17-jarige en een 33-jarige man, aangehouden. Beiden zitten niet meer vast voor deze zaak, maar blijven nog wel verdachte.

In het onderzoek zijn al een groot aantal getuigen gehoord door de politie, maar om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat zich exact op De Markt heeft afgespeeld wordt een reconstructie gehouden. Om de reconstructie zo ordelijk mogelijk te laten verlopen, wordt een aantal wegen tijdelijk afgesloten. De afsluiting gaat in op maandag 4 oktober rond 18.00 uur en duurt tot dinsdag 5 oktober omstreeks 08.00 uur.

De wegen en gebieden die worden afgesloten

Schakelstede ter hoogte van de Voorstede (op de hoek van

de Rabobank).

De toegangsweg tot het politiebureau.

De parkeerplaats achter de C1000 en de in- uitgang van de

parkeergarage Oost.

Beide trappen van de Markt naar de Schakelstede.

Alternatieve route

Bewoners van de aangrenzende woningen en werknemers van de nabijgelegen bedrijfspanden kunnen gebruik maken van de alternatieve route: via Zoomstede/Nachtwachtstede in de richting van het Merwedekanaal naar de Zuidstedeweg en het Antonius ziekenhuis.

Voor meer informatie kunt u contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.