Politie Limburg-Zuid

Twee straatroven

Vrijdagavond tussen 22:15 uur en 22:30 uur werd een 43-jarige vrouw beroofd van haar tasje. Dit gebeurde terwijl ze door de fietstunnel aan de Akerstraat in Maastricht fietste. De Maastrichtse werd ingehaald door een bromfiets waar twee personen zonder helm op zaten. De bijrijder stak zijn arm door het hengsel van de tas en trok deze mee. Het slachtoffer schrok zo dat ze geen verder signalement heeft van de daders.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 26-jarige vrouw van haar tas beroofd op de Weth. Van Caldenborghlaan. Ook deze Maastrichtse zat
-tussen 02:30 uur en 03:00 uur- op de fiets. Ze werd ingehaald door een fietser die aan de tas aan haar schouder begon te trekken. De vrouw schrok en begon met haar paraplu te slaan. Tevergeefs want door het trekken kwam ze ten val en fietste de dader er vandoor met haar handtas. Hij fietste in de richting van de rotonde Weth. Van Caldenborghlaan met de Scharnerweg.

Getuigenoproep en tip

Mogelijk heeft u die vrijdagavond of nacht iets gezien dat met de straatroven te maken kan hebben. Belt u dan met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie adviseert u een handtas niet te dragen aan de 'straatkant'. Als u fietst draag de tas dan aan uw rechterkant, liefst met de band over de linkerschouder. En als u wandelt, draag de tas dan aan de 'gevelkant'. Dit maakt het voor de daders minder gemakkelijk toe te slaan.

03-10-2010, Maastricht