Politie Groningen

Zondag 3 oktober 2010

Provincie Groningen , 03-10-2010

Alcomobiliste maakt brokken

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmorgen een 51-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. De bestuurster was op de A7 met haar personenauto tegen de zijkant van een vrachtauto aangereden. Hierna kwam zij tegen de vangrail tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de automobiliste teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,4. Met een rijverbod mocht zij na verhoor het politiebureau verlaten. Zij moest haar rijbewijs wel achterlaten. Bij de aanrijding raakte de auto zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Beledigende man aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige man uit Groningen voor aangehouden. In de Folkingestraat beledigde de Stadjer surveillerende agenten met diverse scheldwoorden. De verdachte werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor mishandeling

KANTENS - Een 48-jarige man uit Kantens is zaterdagavond door de politie aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht een woning in de Kooistraat een 44-jarige vrouw uit Kantens in te hebben geslagen. Het slachtoffer is met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd aangehouden en is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Buitenlandse alcomobilisten aangehouden

LEEK - De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden op de Midwolderweg in Leek. Op de Oude Postweg gaven dienders hem een stopteken en controleerden hem. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte moest direct een boete van 850 euro betalen. Hij betaalde de boete en kon het politiebureau weer verlaten.

WESTERBROEK Zaterdagnacht liep een 24-jarige Franse automobilist uit Nantes ook tegen de lamp. Hij werd door agenten gecontroleerd op de Woortsmansdijk in Westerbroek. De bestuurder bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij bleek na een definitieve test op het politiebureau ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een boete van 550 euro die hij direct moest betalen.

Duo aangehouden met (balletjes)pistool

VEENDAM - De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man en een 17-jarige meisje uit Veendam aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat het duo met een vuurwapen was gezien op de Vredenrustlaan in Veendam. Een agent trof beiden in een brandgang aan. De Veendammers bleken niet in het bezit te zijn van een echt vuurwapen. Het betrof een zogenoemd balletjespistool. Omdat het pistool bedrieglijk echt op een vuurwapen leek werd het duo meegenomen naar het politiebureau. Zij werd na verhoor in vrijheid gesteld. Het balletjespistool werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bietenwagen verliest lading

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond tijdelijk een weggedeelte van het Hoendiep moeten afsluiten. Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Surhuistereveen kreeg via zijn boordcomputer door dat hij maar liefst 6000 kg bieten was verloren. Het rijvak van het Hoendiep, ter hoogte van de Protonstraat, werd met behulp een shovel weer schoongemaakt. Na onderzoek kon blijken dat een defecte vergrendeling de oorzaak was voor het voorval.

Vervelende zwerver aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan de vorderingen van de politie. De Stadjer misdroeg zich op het perron van het Centraal Station op het Stationsplein. Om die reden wilde een perronchef hem verwijderen. Omdat de man weigerde te vertrekken werd de politie ingeschakeld. Ook op diverse vorderingen van de agenten weigerde hij te vertrekken. Daarop werd hij aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Omdat hij nog een aantal boetes had openstaan werd hij ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Vechtersbazen aangehouden

VEENDAM - De politie heeft zaterdagnacht twee mannen ( 19 en 29 jaar) uit Muntendam en Veendam aangehouden voor openlijk geweldpleging. Surveillerende politieagenten zagen dat het duo op het Prins Hendrikplein in Veendam het met elkaar aan de stok kregen. Dienders zagen dat er over en weer op elkaar werd ingeslagen. Dienders lukte het de vechtersbazen uit elkaar te halen en de rust terug te krijgen. De 19-jarige Munterdammer probeerde ook nog een agente te slaan. De verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest is nog onduidelijk. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Man gaat door het lint

OLDENHOVE Op het Kerkpad in Oldenhove is zondagmorgen een 51-jarige man uit Oldenhove door het lint gegaan. De politie kreeg een melding van een man die met een hamer ruiten van zijn woning zou inslaan. Gealarmeerde agenten zagen dat hij een aantal ruitjes van zijn woning had vernield. Omdat de 51-jarige weer rustig was gingen dienders na bemiddeling weer weg. Even later kreeg de politie wederom een melding van een vernielende man met een hamer. Ditmaal ging de bewoner dusdanig door het lint dat hij met een hamer een geparkeerde auto en een etalageruit van een supermarkt in de Molenstraat vernielde. De amokmaker werd in zijn woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alcomobilist gewond na verkeersongeval

GROOTEGAST - Bij een eenzijdig verkeersongeval is zondagmorgen een 41-jarige automobilist uit Grootegast gewond geraakt. De bestuurder reed in de Hoofdstraat en verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto. Hij kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij is met een hoofdwond door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was moest de bestuurder een bloedproef ondergaan. De auto die zwaar beschadigd raakte werd door een bergingbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 18-jarige snorfietser uit Groningen is zondagochtend door de politie aangehouden. Omdat hij zonder licht reed werd hij door agenten op de Verlengde Hereweg in Groningen gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,1 promille. Ook
bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Viertal onwel na gebruik GHB

GRONINGEN Door overmatig gebruik van GHB zijn zondagmorgen vier mannen (22, 23 en 25 jaar) uit Groningen onwel geraakt. Het viertal werd door surveillerende agenten op de Vismarkt aangetroffen. Zij waren niet aanspreekbaar en compleet van de wereld. Bij fouillering werd bij een van de mannen een fles met vermoedelijk GHB gevonden. Alle vier Stadjers werden voor controle door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Veendammer beledigt agenten

VEENDAM - De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige man uit Veendam aangehouden voor belediging. Toen de politie de man van het Prins Hendrikplein wilde verwijderen schold de hij twee politieagenten uit. Hij moest mee naar het politiebureau. Omdat hij onder invloed van alcohol was werd hij ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser ernstig gewond na verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Oude Ebbingestraat met het Kwinkenplein in Groningen is zaterdagnacht een 20-jarige jongen uit Groningen ernstig gewond geraakt. De jongen reed op zijn fiets in Oude Ebbingestraat. Hij werd vermoedelijk te laat opgemerkt door een 28-jarige taxichauffeur uit Hoogezand die links afsloeg naar het Kwinkenplein. Door de aanrijding raakte de fietser zwaar gewond. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zowel de fiets als de bestelauto raakten beschadigd. Er zijn door de politie diverse getuigen gehoord. De politie onderzoekt het ongeval.

Man en vrouw aangehouden na mishandeling

STADSKANAAL De politie heeft zondagmorgen een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een ruzie in een woning aan de Wilhelminakade in Stadskanaal. In een woning troffen dienders een 44-jarige man uit Stadskanaal aan. Hij bleek behoorlijk gewond te zijn aan zijn gezicht. Er had een ruzie plaats gevonden tussen hem en beide verdachten. Het slachtoffer was daarbij geslagen en geschopt. Het gewelddadig duo werd aangehouden en is ingesloten. Vermoedelijk is een langlopende ruzie de aanleiding voor de geweldsuitbarsting. De politie stelt een onderzoek in.
Actuele dossiers

* Misdrijf station Zuidbroek

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig