Politie Drenthe

Zondag 3 oktober 2010

Provincie Drenthe, 03-10-2010

Rijden onder invloed

ZWARTEMEER Op de Eemslandweg in Zwartemeer hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige automobiliste uit Klazienaveen aan. De vrouw had gedronken (415 ugl). Nadat ze op het politiebureau een verklaring had afgelegd is ze met een rijverbod van drie uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

VLEDDER Op de Dorpsstraat in Vledder hield de politie zaterdagmiddag een 74-jarige automobilist uit Wapserveen aan. De man reed in beschonken toestand naar een winkel in Vledder. Toen hij weer weg wilde rijden hield een omstander hem tegen en waarschuwde de politie. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van ruim 800 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Hoofdstraat in Hoogeveen een 30-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (645 ugl). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden na bedreigen agent

ASSEN Op de Markstraat in Assen hielden agenten in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Assen aan. De man bemoeide zich met agenten die een kennis van hem bekeurden voor baldadigheid en bedreigde daarbij een agent. Hij is ingesloten op het politiebureau en zondag na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. De bedreigde agent deed aangifte en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietser zwaar gewond

EMMEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Hondsrugweg met de Westerstraat en de Westenesscherstraat in Emmen raakte in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige fietser uit die plaats ernstig gewond. De man kwam op de kruising in botsing met een auto. De 58-jarige bestuurster van deze auto uit Emmen zag de fietser pas toen deze op de motorkap van haar auto terecht kwam. De fietser is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het UMC Groningen. Daar is door een arts op verzoek van de politie een bloedmonster van hem genomen omdat de politie vermoedt dat de man gedronken heeft. De automobiliste had niet gedronken. De politie onderzoekt nog hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren.

Auto weg na inbraak

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Sneeuwuil in Emmen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woning zijn een laptop en de sleutels van een voor de garage geparkeerd Porsche 911 gestolen. Ook de auto is meegenomen.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN In een supermarkt aan het Schutsplein in Hoogeveen werd zaterdagmiddag een 17-jarig meisje uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Zonder af te rekenen nam ze een aantal verzorgingsartikelen mee. Ze werd overgedragen aan de politie. Na verhoord te zijn is ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Geslagen met bierflesje

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen wordt verdacht van mishandeling. Met een bierflesje sloeg hij een plaatsgenoot tegen het hoofd. Hevig bloedend moest die zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie neemt contact op met het slachtoffer voor het doen van aangifte.

Aangehouden op verdenking diefstal rijplaten

DALERPEEL - Op een doodlopende weg aan de Woeste in Dalerpeel hield de politie zaterdagmorgen twee mannen aan van 23 en 46 jaar uit Almelo en Hengelo. De mannen stonden op die weg met een truck met oplegger waarop 12 metalen rijplaten waren geladen. Deze platen waren afkomstig van een nabijgelegen stuk land waar werkzaamheden aan een elektriciteitsmast worden uitgevoerd. De eigenaar van het land vond het verdacht dat er een truck met oplegger stond en belde de politie en de uitvoerder. Volgens de uitvoerder hadden de mannen geen toestemming de platen (elk ter waarde van ongeveer 600,-) op te halen. Hij deed aangifte van diefstal. De beide mannen zijn na verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op. De rijplaten zijn ter plaatse weer afgeladen.

Aangehouden voor openlijke geweldpleging

ASSEN Met de aanhouding van vijf mannen in de leeftijd van 21 t/m 26 jaar afkomstig uit Assen en Smilde, heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een vechtpartij op de Brinkstraat in Assen. De verdachten maken deel uit van twee groepen mannen en vrouwen die enige tijd daarvoor elkaar ook al opzochten en kennelijk uit waren op een confrontatie. Door direct in te grijpen voorkwamen agenten op dat moment dat er problemen ontstonden. Toen dat korte tijd later niet bleek te hebben gewerkt en er wel onderlinge vechtpartijtjes ontstonden, greep de politie in door verdachten aan te houden. Daarmee keerde de rust terug. De aangehouden mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. De aangehouden verdachten krijgen in ieder geval een zogenaamde waarschuwing centrumverbod. Deze waarschuwing kan op basis van de uitkomsten van het onderzoek en de ernst van de zaak gevolgd worden door een door de burgemeester op te leggen centrumverbod.

Meisje gewond

NIEUW AMSTERDAM Bij een verkeersongeval op de Veilingstraat in Nieuw Amsterdam raakte zaterdagavond een 9-jarig meisje uit die plaats gewond. Zij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit dezelfde plaats. Het meisje is met in ieder geval een gebroken arm overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De politie onderzoekt nog wat de precieze toedracht voor het ongeval is geweest. De automobiliste had niet gedronken.

Inbreker overlopen en aangehouden

ASSEN Na een geslaagde vlucht te voet en op een gestolen fiets, dacht een inbreker zich te kunnen verstoppen bij een kennis. Hij had echter niet gerekend op de speurzin van de Drentse politie. Agenten spoorden de man op en haalden hem onder de vloer van een woning vandaan.

Bewoners van de Zonnedauwstraat in Assen betrapten zaterdagavond een inbreker die bezig was o.a. een TV uit een woning aan deze straat te halen. Om binnen te komen had hij een ruit vernield. De bewoners waren niet thuis. Toen de inbreker probeerde te vluchten greep een buurtbewoner hem vast. Het lukte hem echter niet de inbreker vast te houden. De man kwam te vallen en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De inbreker ontkwam echter ongedeerd en stal kort daarna uit een schuurtje in deze straat een fiets waarop hij verdween.

De inbreker liet echter een aantal spullen achter, daaronder ook de fiets waarop hij gekomen was. Agenten herkenden deze spullen en gingen op zoek naar de eigenaar. Deze eigenaar bleek een 28-jarige veelpleger te zijn die zonder vaste woon- of verblijfplaats rondzwerft in Assen. Toch lukte het de agenten hem op te sporen. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in een woning aan de Pelikaanstraat in Assen. De agenten vonden hem weggekropen onder de vloer. Achter de woning stond de gestolen fiets. De man is voor nader onderzoek ingesloten.