Politie Drenthe

Inbreker overlopen en aangehouden

Assen, 03-10-2010 o Na een geslaagde vlucht te voet en op een gestolen fiets, dacht een inbreker zich te kunnen verstoppen bij een kennis. Hij had echter niet gerekend op de speurzin van de Drentse politie. Agenten spoorden de man op en haalden hem onder de vloer van een woning vandaan.

Bewoners van de Zonnedauwstraat in Assen betrapten zaterdagavond een inbreker die bezig was o.a. een TV uit een woning aan deze straat te halen. Om binnen te komen had hij een ruit vernield. De bewoners waren niet thuis. Toen de inbreker probeerde te vluchten greep een buurtbewoner hem vast. Het lukte hem echter niet de inbreker vast te houden. De man kwam te vallen en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De inbreker ontkwam echter ongedeerd en stal kort daarna uit een schuurtje in deze straat een fiets waarop hij verdween.

De inbreker liet echter een aantal spullen achter, daaronder ook de fiets waarop hij gekomen was. Agenten herkenden deze spullen en gingen op zoek naar de eigenaar. Deze eigenaar bleek een 28-jarige veelpleger te zijn die zonder vaste woon- of verblijfplaats rondzwerft in Assen. Toch lukte het de agenten hem op te sporen. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in een woning aan de Pelikaanstraat in Assen. De agenten vonden hem weggekropen onder de vloer. Achter de woning stond de gestolen fiets. De man is voor nader onderzoek ingesloten.