Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-10-2010

Politie houdt toezicht in horecagebied

TILBURG: De politie hield in de nacht zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht.
Volgens de dienstdoende agenten was druk op straat. Er waren veel mensen luidruchtig en dronken. In totaal arresteerde de politie zeven personen.


- 1x niet voldoen aan bevel om binnenstad Tilburg te verlaten en belediging agenten

- 1x orde verstoring, niet voldoen aan bevel/vordering en geen ID-bewijs

- 1x niet voldoen aan bevel om binnenstad Tilburg te verlaten en bezit 20 XTC-pillen

- 3x bedreiging openlijke geweldpleging

De openlijke geweldpleging vond plaats om 03.30 uur op de Heuvelring. Een 18-jarige Tilburger werd (op zijn verjaardag nota bene!) zonder duidelijke aanleiding in elkaar geslagen door drie mannen. Hij liep daarbij o.a. een bloedneus op. Vermoedelijk zagen de daders hem aan voor iemand anders. Surveillerende agenten konden de geweldplegers op heterdaad inrekenen. De arrestanten zijn een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer, een 19-jarige Belg en een 18-jarige man uit Breda.

Verder bekeurde de politie voor verstoren openbare orde (2x),
wildplassen (1x), openbare dronkenschap (1x), glaswerk op straat (8x), verkeersovertredingen (5x).

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Keukenbrandje snel onder controle

TILBURG: Brandweer en politie rukten in de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 uit voor een woningbrand aan het Boksdoornerf. Het ging om een appartement op de 3e verdieping van een flatgebouw. Er bleek een oventje in de keuken in brand te staan. De brandweer had het vuur in 5 minuten geblust. Er vielen geen gewonden.

Klap tijdens muziekfestival

BERKEL-ENSCHOT: Tijdens een muziekfestival in Berkel-Enschot werd een 21-jairge man uit Haghorst op zijn gezicht geslagen. Hij liep daardoor een blauw linkeroog op.
De aanwezige beveiligingsdienst rekende op aanwijzing van het
slachtoffer de vermoedelijke dader in. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de aanwezige wijkagent. Het gaat om een 21-jarige man uit Udenhout. Hij kreeg proces-verbaal wegens mishandeling.

Politie Keurmerk Veilig Wonen: 90 % minder kans op inbraak

TILBURG: Tussen zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 behandelde de Tilburgse politie vier woninginbraken. In twee gevallen werden de daders overlopen, waarna ze zonder buit op de vlucht gingen. In een geval (wat niet met name wordt genoemd) heeft de politie het vermoeden dat er sprake is van verzekeringsbedrog. Het lijkt erop dat
aangetroffen sporen zelf zijn aangebracht. Daarnaast bleken de verhalen van de gedupeerden tegenstrijdig. De politie heeft alle zaak in onderzoek.

In een woning aan het Bernardusplein hoorden een bewoner om 23.45 uur verdachte geluiden. Zij ging kijken en kwam oog in oog te staan met twee inbrekers, die meteen op de vlucht sloegen. Er waren geen braaksporen en er is ook niets buitgemaakt door de dieven.

Het inbraakalarm van een woning aan de Oude Hondsbergselaan trad op 2 oktober om 20.30 uur in werking. Controle wees uit dat er was
ingebroken via de slaapkamer. Het is nog onbekend wat er gestolen is.

In de Goudenregenstraat werd om 01.20 uur de deur van een appartement ingetrapt door twee inbrekers. Ze sloegen op de vlucht toen ze zagen dat er iemand thuis was. Het tweetal sprak in een buitenlandse taal met elkaar. Het is nog onbekend hoe ze de centrale hal van het
appartementencomplex zijn binnengekomen.

Met de komst van de donkere dagen komen traditioneel ook de inbrekers weer te voorschijn. Ze werken het liefst in het donker, snel en zonder geluid te maken of ontdekt te worden. De politie adviseert daarom om maatregelen te nemen om inbraak te voorkomen. Preventietips staan op www.politiemwb.nl. Een woning aanpast aan de hand van het Politie Keurmerk Veilig Wonen loopt 90 % minder kans op inbraak.
De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2010 13:30 | © Regio Midden en West Brabant |