Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 03-10-2010

Bikers arresteren straatrover

ROOSENDAAL: Bikers van de Roosendaalse politie arresteerden in de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober een 31-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof.

Het misdrijf vond plaats op zaterdagavond 2 oktober kort voor
middernacht. Een 19-jarige man uit Roosendaal zat in zijn auto te bellen op de Van Beethovelaan. Onverwacht werd hij belaagd door vier mannen, die de portieren van zijn auto opentrokken. Ze dwongen hem zijn telefoon, geld, sieraden en autoradio af te geven. De man deed aangifte. Camera's van een beveiligingssysteem van een nabij gelegen tankstation hadden het voorval op beeld vast gelegd. Drie kwartier later meldde het slachtoffer dat hij een van zijn belagers weer was tegengekomen op de Hoogstraat.
Bikers van de politie arresteerden de 31-jarige verdachte. Hij is afkomstig uit Roosendaal en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Het zou niet gaan om een willekeurig slachtoffer, maar een om gerichte actie met de bedoeling de 19-jarige gedupeerde bang te maken. De arrestant is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Schuurtje brandt uit

STEENBERGEN: Twee schuurtjes brandden zondag 3 oktober uit aan de Duivenvoorde in Steenbergen. Het vuur werd om 04.00 uur ontdekt. De oorzaak is onduidelijk.

De bewoonster was niet thuis toen de brand ontstond. In de schuur lag allerhande rommel, spullen opgeslagen. De schuur brandde helemaal uit, waardoor het lastig is om de oorzaak vast te stellen. De buitenmuur van het schuurtje stond op instorten. De brandweer heeft om die reden de achterliggende brandgang afgezet. Ook de achterliggende bewoners zijn op de hoogte gesteld dat de brandgang tijdelijk niet gebruikt kan worden. De schuur rechts er naast liep rook, water en lichte
brandschade opgelopen. De schutting van de linkse buurman had ook brandschade evenals zijn tuinset.
De technische recherche gaat onderzoeken of de oorzaak van de brand te achterhalen is.

Weggooien bierfles leidt tot schade

HALSTEREN: In de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 raakte een personenauto beschadigd. Dat gebeurde doordat er iemand afval uit een rijdende auto gooide. De politie pakte twee mannen op.

Het voorval gebeurde rond 03.15 uur op de Dorpsstraat in Halsteren. Op de Dorpsstraat reed een 19-jarige automobilist in zijn zwarte Opel Corsa. Uit tegenovergestelde richting naderde een bestelbus. Bij het passeren klonk een harde klap. De ruit van de Opel Corsa was op diverse plekken gebarsten. De automobilist ging achter de bestelbus aan, die er met hoge snelheid vandoor ging. De rit eindigde in een doodlopende straat (Jacobse Batsweg). De bestelbus kon niet meer voor of achteruit. Daar kon de politie twee inzittenden van de bestelbus inrekenen. Het gaat om inwoners van Lepelstraat, 23 en 19 jaar oud. In de bestelbus werden sporen van gebruik van alcohol en verdovende middelen
aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het tweetal al rijdende een fles bier en een blikje Cola door het raam naar buiten gooiden. Dat deden ze op het moment dat er een tegenligger passeerden. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Dieseldief op heterdaad betrapt

OUDENBOSCH: Surveillerende agenten zagen zondag 3 oktober 2010 om 04.30 uur een verdachte situatie op de Oudlandsedijk. Tijdens hun ronde zagen ze naast een vrachtwagen een grote boodschappentas staan. Onderzoek wees uit dat er in de tas een jerrycan stond en er de brandstoftank een slang hing. Kennelijk was er iemand diesel aan het overhevelen. In de direct omgeving arresteerde de politie een 36-jarige man uit Standdaarbuiten. Hij legde een bekentenis af en vertelde uit financiële problemen tot zijn daad te zijn gekomen.
In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Schade door vuurwerkbom

ZEVENBERGEN: De hal van een woning aan de Reesloot is beschadigd door vuurwerk. Op zondag 3 oktober werd er omstreeks 01.30 uur vuurwerk door de brievenbus naar binnen gegooid. Direct na de harde klap reed er een auto met piepende banden weg.

In de hal was een flinke ravage ontstaan. De voordeur was open gevlogen, plafondplaten waren omlaag gekomen en het houten beschot naast de voordeur lag in de voortuin.
Onder de brievenbus, op de grond was brandschade zichtbaar. De bewoners waren ten tijde van het voorval niet thuis en zijn door buren op de hoogte gesteld. De politie onderzoekt de zaak. Mogelijk komt e.a. voort uit onenigheid, eerder op de avond in café in Zevenbergen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2010 13:21 | © Regio Midden en West Brabant |