Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-10-2010

Politie houdt tijdens Bredase horecanacht

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was er veel horecapubliek op de been. Na 01.30 uur werd het voor de agenten drukker. Ze moeste diverse keren in actie komen en verrichten vier arrestaties:

2 x vestoren openbare orde

1 x bedreiging en belediging politie

1 x betrokkenheid bij vechtpartijtje

Verder werd er bekeurd voor wildplassen (2x) en verkeersovertredingen (13x)

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Autospiegel vernieler ingerekend

BREDA: Dankzij een alerte getuige kon de politie een
autospiegelvernieler op heterdaad inrekenen. De getuige belde zondag 3 oktober 2010, omstreeks 02.15 uur de meldkamer met de mededeling dat hij een vandaal achtervolgende.

De dader had op de Haagweg van minimaal twee geparkeerde auto's de buitenspiegels vernield. De dronken man zwalkte verder in de richting van de begraafplaats. Omdat de getuige zijn positie en het signalement van de dader doorgaf, konden gewaarschuwde motoragenten de verdachte snel aanhouden. Het bleek een 42-jarige man te gaan, woonachtig in Breda. Bij zijn arrestatie werd de verdachte gefouilleerd. Daarbij kwam een boksbeugel te voorschijn. Dit is een verboden wapen in Nederland. Naast een proces-verbaal voor vernieling, krijgt hij ook een bekeuring voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie.
Wellicht zijn er nog meer gedupeerden met schade aan hun auto, zij kunnen via 0900-8844 met de Bredase politie in contact komen.

Jongeren botsen met auto tegen boom

ZUNDERT: Drie personen raakten gewond bij een verkeersongeval in Zundert. Het ongeluk gebeurde zondag 3 oktober 2010 om 04.00 uur op de Bredaseweg. De bestuurder (20) was onder invloed en een van zijn passagiers had vermoedelijk onnodig en onverwacht de handrem
aangetrokken.

De auto werd bestuurd door 20-jarige man uit Zundert. In het voertuig zaten vier personen die onderweg waren naar Zundert. Op de Bredaseweg raakte de auto in een slip, draaide 180 graden en belandde tegen een boom. De ambulancedienst bracht drie inzittenden over naar het ziekenhuis:

- 20-jarige vrouw uit Achtmaal (opgenomen vanwege gebroken linker schouder)

- 20-jarige man uit Langeweg (opgenomen vanwege hersenschudding)
- 20-jarige man uit Ulvenhout (na medisch onderzoek naar huis)

De 20-jarige bestuurder had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. Hij moest hij mee naar het politiebureau om een
ademanalyse te ondergaan. De uitslag bedroeg 495 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder 88 ug/l de wettelijke maximum grens is. De hoge uitslag van de ademanalyse was reden om het rijbewijs direct in te vorderen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de
verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Er zijn echter sterke aanwijzingen dat een van inzittenden vermoedelijk onnodig en onverwacht de handrem heeft aangetrokken.

Auto over de kop

BREDA: De politie behandelde zaterdagmiddag 2 oktober om 15.15 uur een verkeersongeval op de T-splitsing Teijchinelaan / Cartier van
Disselstraat te Breda. Daarbij was een blauwe Fiat 500 over de kop geslagen.

De bestuurder van de Fiat (een 52-jarige man uit Bavel) was over Cartier van Disselstraat aangekomen vanuit de richting Baronielaan. Op de T-kruising met de Teijchinelaan kwam er van rechts een zwarte Opel Vectra. Deze auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Oosterhout Er ontstond een ongeval waarbij de Fiat over de kop sloeg en een 29-Bredase vrouw gewond raakte. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Aard en omvang van haar verwondingen zijn bij de politie niet bekend.
Volgens de getuigen reed de zwarte Opel Vectra met forse snelheid, terwijl de Fiat-bestuurder van rechtskomende verkeer voorrang moet verlenen. De politie haar bevindingen voor de
verzekeringsmaatschappijen vastgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2010 13:27 | © Regio Midden en West Brabant |