Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 03-10-2010

Politie arresteert overvallers (19, 21 en 25 jaar) Madese juwelierszaak

MADE / OOSTERHOUT: De politie arresteerde zaterdagmiddag 2 oktober 2010 drie mannen die verdacht worden van een gewapende overval op een juwelierszaak in Made. De arrestaties vonden plaats na een uitgebreide zoekactie. De overvallers hadden omstreeks 15.00 uur, onder bedreiging met een vuurwapen, diverse sieraden buitgemaakt bij een juwelier in de Marktstraat.

Op het moment van het misdrijf waren er in de winkel de eigenaresse, een medewerkster en twee klanten aanwezig. Zijn raakten niet gewond, maar waren wel erg aangedaan door de overval.

Na de overval reden de daders weg in een blauwe Fiat Punto, terwijl de meldkamer direct diverse politie eenheden de omgeving liet afsluiten. Agenten die vanuit Oosterhout onderweg waren naar de overval, zagen dat de vluchtauto hen op de Weststadweg / Energieweg tegemoet kwam. De daders werden klemgereden, waarbij een aanrijding met de politieauto ontstond. Meteen na de botsing gingen de drie verdachten er te voet vandoor, in een poging om aan de politie te ontkomen. Twee mannen renden de weilanden in richting Den Hout. De andere verdachte ging hardlopend in de richting van de Max Havelaardreef.

Door diverse politie eenheden werd, in samenwerking met de inmiddels gewaarschuwde politiehelikopter, het onderzoek naar de daders
voortgezet. De politie ontving diverse tips van burgers tijdens de zoekactie. Dat gebeurde mede naar aanleiding van twee SMS-Alert berichten die de politie verstuurde.

Deze inspanningen resulteerden in de aanhouding van alle drie de verdachten. Eén van hen werd aangetroffen in een loods aan het Goorke. De twee anderen werden in de weilanden getraceerd en ingerekend. Zij hadden zich verstopt maar gaven zich over toen ze politiehond Borka hoorden naderen.

De arrestanten zijn afkomstig uit Eindhoven en respectievelijk 19, 21 en 25 jaar oud.
Het trio is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Ongeval met lijnbus in Dorst

DORST: Zaterdagmiddag 3 oktober 2010 is op rijksweg N-282, de oude rijksweg tussen Breda en Tilburg, ter hoogte van Dorst een Veolia lijnbus eerst tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een boom gebotst. Vermoedelijk was de buschauffeur onwel geworden. Hij werd met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook een van de passagiers werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Twee andere inzittenden konden ter plaatse aan lichte verwondingen worden behandeld.

Politie, brandweer en ambulancedienst gingen om 17.30 uur ter plaatse na een melding van een eenzijdig ongeval met een lijnbus. De Veolia-bus was vanuit Breda onderweg naar Tilburg. De bus bleek tegen een boom tot stilstand te zijn gekomen. Eén van circa 18 passagiers vertelde de agenten dat de bus langzamer was gaan rijden. Enkele inzittenden zagen dat de buschauffeur kennelijk onwel was geworden. De bus raakte een vluchtheuvel. Een van de passagiers probeerde door aan het stuur te draaien, de bus op de weg te houden. Dit lukte echter niet. De bus reed eerst tegen een lichtmast. Deze mast knakte door en belandde op een geparkeerde auto. Daarna kwam de bus tegen een boom tot stilstand. De weg werd na het ongeval afgesloten, maar is in de loop van de avond weer vrijgegeven.

Crosser probeert er vandoor te gaan

WASPIK: Op zaterdag 02 oktober 2010 om 17.00 uur wilden agenten op de Raadhuisstraat in Waspik de bestuurder van een crossmotor controleren. De man droeg geen helm droeg en zijn motorfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Toen de bestuurder zag dat hij een stopteken kreeg, ging er met hoge snelheid vandoor. Er volgde achtervolging via de Kerkstraat, Benedenkerkstraat, Stadhoudersdijk, Halvenzolenfietspad, Luiten Ambachtstraat, Benedenkerkstraat, Kerkstraat, en het Dorpsplein. Op het Dorpsplein brak de ketting van de motor kon de bestuurder niet meer verder rijden. De 21-jarige inwoner van Waspik werd gearresteerd en kreeg proces-verbaal voor:

- rijden zonder rijbewijs

- rijden zonder kentekenplaat

- rijden zonder helm

- verkeersgevaarlijk rijgedrag
De verkeersovertreder deed afstand van de crossmotor. Bij het opmaken van het proces-verbaal bleek dat hij nog een boete van 112,50 open had staan. Deze moest betaald worden. Na de afhandeling van alle zaken is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Inbraak winkel Rijen

RIJEN: In een Rijense sieradenwinkel werd in de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober 2010 ingebroken. Dat gebeurde om 03.00 uur in de Hoofdstraat. Twee nog onbekende dader sloegen met een baksteen een gat in de ruit. Door het gat hebben de daders uit de etalage sieraden en horloges van het merk Esprit weggenomen. Omwonenden spreken van twee daders die capuchons op hadden. Het duo vluchtte na actie te voet weg in de richting van de Tuinstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Draad over weg gespannen; fietser komt ten val

RAAMSDONK: Een fietser kwam zaterdagmorgen 2 oktober om 07.30 uur ten val op de Raadhuisstraat in Raamsdonk. Bij de fietstunnel onder de autosnelweg A-59 was een visdraad over de weg gespannen. Na de valpartij (07.30 uur) is de man door gefietst naar zijn werk. Hij heeft wel de hele dag last gehad van een pijnlijke knie.
Wijkagente Geeske de Meulder vraagt of er mogelijk getuigen die de draadspanner gezien hebben of hem kennen. Dit om ongelukken in de toekomst te voorkomen.
De wijkagente van Raamsdonk is via 0900-8844 te bereiken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-10-2010 13:25 | © Regio Midden en West Brabant |