Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 oktober 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Inbraak winkel

Almelo

De politie Twente kreeg omstreeks 03.50 uur melding van een inbraak in een winkel aan de Bornsestraat in Almelo. Getuigen hoorden een vuurwerkknal en zagen een aantal personen de winkel uitvluchten. Mogelijk hadden de inbrekers het gemunt op de aanwezige geldautomaat in de winkel. Toen zij zagen dat de geldautomaat leeg was zijn zij weggevlucht zonder buit. Getuigen gaven een goede beschrijving van de vluchtauto's door aan de politie. De auto's werden in de omgeving van Borne aangetroffen. In een van de auto's lagen diverse inbrekersgereedschap en accu's voor de vermoedelijke ontsteking van het vuurwerk. Vijf mannen, een 22-jarige man uit Daarlerveen, een 26-jarige man uit Hengelo, een 30-jarige man uit Glane, een 26-jarige man uit Enschede en een 47-jarige man uit Almelo, zijn aangehouden. Zij zijn mogelijk betrokken bij de inbraak. (2010089329)

Met ruim 2,07 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Een 38-jarige automobilist uit Goor raakte zondag 3 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondag 3 oktober omstreeks 03.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hammerweg in Vriezenveen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 38-jarige man uit Goor, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,07 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010089310)

Autobrand, politie roept op om alert te zijn Almelo
Zaterdag 2 oktober is er een autobrand geweest aan de Bornsestraat in Almelo.

Rond 22.00 uur werd er melding gedaan van de autobrand. De 43-jarige eigenaar had het vuur snel onder controle en bluste de brand zelf waarna de brandweer een nacontrole uitvoerde.

Politie Twente roept mensen op alert te zijn bij autobranden in Almelo en als er zaken zijn die ze niet vertrouwen direct contact op te nemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. (2010089258)

Man aangehouden voor mishandeling Hengelo
Een 21-jarige man uit Borne werd zondagmorgen 3 oktober aangehouden, omdat hij zonder enige aanleiding een 18-jarige man uit Hengelo had mishandeld. De 21-jarige sloeg omstreeks 03.00 uur de 18-jarige met een gebalde vuist in het gezicht in een uitgaansgelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. De 18-jarige liep door deze actie vermoedelijk een gebroken neus op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis in Hengelo. Beveiligingsmedewerkers konden de 21-jarige aanhouden en direct overdragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010089304)

Rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder

Zuna

Een 19-jarige automobilist uit Wierden raakte zaterdag 2 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 2 oktober omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Beldmansweg in Zuna, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 19-jarige man uit Wierden, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,9 promille uit. De man is een beginnend bestuurder. Het rijbewijs is ingevorderd. (2010089038)

Huisverbod uitgereikt

Borne

Een 23-jarige vrouw uit Borne heeft zaterdag 2 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van gezinsleden. (2010089168)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man aangehouden voor mishandeling taxichauffeur Enschede
Een 36-jarige man uit Enschede werd zaterdagmorgen 2 oktober aangehouden, omdat hij een taxichauffeur had mishandeld. De taxichauffeur had omstreeks 05.00 uur de dienst erop zitten en de auto afgetankt bij een tankstation aan de Boulevard 1945. Toen de 44-jarige taxichauffeur wilde wegrijden stapte een onbekende dronken man in de taxi en sloeg de chauffeur met een gebalde vuist. De chauffeur kon de man overmeesteren en overdragen aan de politie. De 36-jarige man had nog een gevangenisstraf van 21 dagen open staan en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010089092)

17-jarige aangehouden voor mishandeling Rijssen
Een 17-jarige jongen uit Losser werd zondagmorgen 3 oktober aangehouden, omdat hij zonder enige aanleiding een 23-jarige man uit Rijssen had mishandeld. De 17-jarige sloeg omstreeks 01.00 uur de 23-jarige met een gebalde vuist in het gezicht in een uitgaansgelegenheid aan de Morsweg in Rijssen. Beveiligingsmedewerkers konden de 17-jarige Lossernaar aanhouden en direct overdragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010089284)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding Oldenzaal
Een 27-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte zondagmorgen 3 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een getuige dat een auto op de kop in een sloot zou liggen op de A1, ter hoogte van Oldenzaal. De politie trof de auto in de sloot aan, maar de bestuurder was nergens meer te bekennen. Toen de politie naar de woning ging van de bestuurder, werd de automobilist net bij de woning gebracht door een bekende van hem. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, omdat de man gewond was als gevolg van de aanrijding. De man, een 27-jarige Oldenzaler, wilde niet mee werken aan een alcoholtest of bloedproef. Hierop werd het rijbewijs in genomen. (2010089324)

Verdachte van poging inbraak aangehouden Enschede
Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdag 2 oktober aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een woninginbraak. Een 78-jarige bewoner van een woning aan de Luttebrink in Enschede trof een man aan in zijn woning op 12 september. De inbreker wist te ontkomen. De politie startte een onderzoek. Op zaterdag 2 oktober omstreeks 14.30 uur zagen surveillerende agenten de vermoedelijke inbreker fietsen op de Boulevard 1945 in Enschede. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010082792)

Overval in woning

Almelo

Zaterdagavond 2 oktober heeft een overval plaatsgevonden op een woning aan de De Houtduif in Almelo. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 18.30 uur kwam een onbekende man de woning binnen, waar op dat moment een 16-jarige dochter alleen in huis was. De dader eiste geld en nadat hij en kistje met een onbekend geldbedrag pakte verliet hij de woning.

Het volgende signalement is bekend: Dader 1:
. Negroïde man.
. Ongeveer tussen de 20 - 23 jaar oud. . Tenger postuur en is ongeveer 1.70 / 1.75 cm groot. . Hij droeg donkere bovenkleding en een grijze joggingbroek en een witte pet. . Hij droeg witte Nike sportschoenen met gele lichtgevende strepen. . Hij sprak goed Nederlands

De politie is een onderzoek gestart, bestaande uit onder andere een buurtonderzoek en onderzoek in de woning.

De dader werd nog hardlopend in de wijk gesignaleerd met het kistje in de hand. Mogelijk is de man bij een handlanger in de auto gestapt. Mogelijk een donkere Opel Vectra. De politie is daarom op zoek naar getuigen die voor en/of na het genoemde tijdstip iets ongewoons of opvallens hebben gezien aan De Houtduif of in de omgeving daarvan. Graag wil de politie een mogelijk goede getuige spreken die na de overval voor de wegrijdende auto aan de kant moest stappen. Deze man droeg een donkere trui en een spijkerbroek. Verdere getuigen worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Ook kunnen anoniem tips worden doorgegeven. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (2010089241)
Burgernet ingeschakeld voor getuigenoproep Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Door de ogen en oren van burgers te gebruiken, kunnen burgers direct helpen de leefomgeving veiliger te maken. Vanaf 1 juli 2010 kunnen Burgernetacties worden ingezet in Almelo.

De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele)telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Elke inwoner (16 jaar of ouder) van Almelo kan zich aanmelden. Ook als u niet in Almelo woont, maar er wel werkt, kunt u zich aanmelden op uw werkadres. U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon en/of vaste telefoon.

Aanmelden kan via internet: www.burgernet.nl of via de antwoordkaart die in Almelo is verstuurd.

Auto gestolen bij inbraak woning Hengelo
Tijdens een inbraak in een woning aan de Vikkerhoekweg in Hengelo is een auto gestolen. Het gaat om een blauwe BMW 3 serie met het kenteken 80-SG-FH. De inbraak heeft op zaterdag 2 oktober plaats gevonden tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of weten waar de auto nu staat. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010089235)

Man aangehouden voor bedreiging Enschede
Een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdagavond 2 oktober aangehouden, omdat hij een parkeerbeheerder had bedreigd. De man had onenigheid met een parkeerbeheerder. De 55-jarige werd aangesproken omdat hij en een aantal andere aanwezigen ter hoogte van het stijgpunt op het Hendrik Jan van Heekplein overlast veroorzaakten. Er werd onder andere geürineerd bij de trappen. Toen de beheerder hen daarop aansprak werd hij bedreigd door de 55-jarige man. Hierop werd de politie ingeschakeld. De 55-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010089229)

Man aangehouden voor zware mishandeling Almelo
Een 22-jarige man uit Almelo werd vrijdag 1 oktober aangehouden, omdat hij een 20-jarige man uit Almelo ernstig mishandeld heeft. De twee kenden elkaar van een eerdere vete. Toen de 22-jarige de 20-jarige zag fietsen reed de 22-jarige de 20-jarige met een auto klem en mishandelde de 20-jarige. Daarbij werd ook een steekwapen gebruikt. De 20-jarige raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 22-jarige is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010088873)

---- --