Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 3 oktober

Hoorn, 03-10-2010 o 14.00 uur

Man op intensive care na zware mishandeling: getuigen gezocht

Den Helder, zondag 3 oktober

Een 27-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 02.40 uur zwaar gewond aangetroffen op de Spoorstraat. De man had bloed rondom zijn gelaat en was buiten bewustzijn. De man moest met spoed overgebracht worden naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij meerdere bloedingen had in hersenen, een gebroken neus, gebroken ribben, een ingeklapte long en aangezichtsletsel. Hij ligt op de intensive care maar is wel buiten levensgevaar.

Bij onderzoek werd een hoeveelheid bloed aangetroffen op de Breewaterstraat. De politie sluit de mogelijkheid niet uit dat de mishandeling hier heeft plaats gevonden en dat het slachtoffer uiteindelijk via de Wezenstraat op de Spoorstraat terecht is gekomen. Uit informatie is gebleken dat de man zou zijn belaagd door twee negroïde mannen.

Getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben zondagochtend op of in de omgeving van de Breewaterstraat, Wezenstraat of Spoorstraat worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigen gezocht van openlijke geweldpleging

Hoorn, zondag 3 oktober

Een 17-jarige man uit Hoorn is zondagochtend rond 00.30 uur gewond geraakt nadat hij was mishandeld op het Han Hoekstrahof. De jongen was op een verjaardagsfeestje toen hij werd gebeld door zijn broer. De gaf aan in elkaar geslagen te zijn buiten. De twee waren samen naar het feestje toe gegaan.

De jongen ging op zoek naar zijn broer samen met een vriend. Toen hij deze had gevonden liepen zij terug. In de buurt van een school stond een groep jongens. Eén van hen gaf aan zijn broer geslagen te hebben. De 17-jarige jongen stelde wat vragen. Uit het niets werd een fles op zijn hoofd stuk geslagen. Hij liep hierbij behoorlijk letsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor verzorging van zijn verwondingen. Er werd een 18-jarige jongen uit Hoorn aangehouden. Niet uitgesloten wordt echter dat er meerdere personen betrokken zijn geweest bij de openlijke geweldpleging en is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie of heeft u op of in de omgeving van het Han Hoekstrahof zondagochtend iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging inbraak bij tankstation

Alkmaar, zaterdag 2 oktober

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 40-jarige man uit Alkmaar zijn zaterdagochtend rond 01.50 uur aangehouden op de Pettemerstraat. De politie kreeg een melding dat er twee mannen aan het inbreken waren bij een tankstation op de ze straat. Agenten zagen toen zij ernaar toe reden de mannen wegrennen. Eén van hen gooide op zijn vlucht iets in de bosjes. De twee werden aangehouden op de Noorderkade. Tijdens de fouillering van de 33-jarige verdachte werd een autosleutel aangetroffen. Deze bleek van een gestolen auto te zijn. Op het voertuig zaten valse kentekenplaten. Bij de andere verdachte werd een bivakmuts en enkele gereedschappen aangetroffen. In de bosjes werden handschoenen aangetroffen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding met een staartje

Bergen, zaterdag 2 oktober

Een 18-jarige vrouw uit Alkmaar is zaterdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Karel de Grotelaan. In een horecagelegenheid stond een 19-jarige vrouw uit Bergen op de dansvloer met haar vriendinnen. Een van de vriendinnen kreeg een duw. De 19-jarige vrouw stapte ertussen om erger te voorkomen. Zij kreeg een klap op haar oog. De politie kwam ter plaatse en hield de 18-jarige Alkmaarse aan voor mishandeling. De verklaring van de aangeefster werd opgenomen in de politieauto.

Tijdens het opnemen van die verklaring reed een 20-jarige man uit Alkmaar met zijn bromfiets tegen de geparkeerde politieauto. Hij reed door. De agenten gingen achter de man aan. Toen zij naast hem reden gaven zij aan dat hij moest stoppen. De bestuurder remde te hard waardoor hij ten val kwam met zijn brommer. Zij passagier was al van het overtuig af gesprongen. De bestuurder kreeg het niet voor elkaar te blazen voor een alcoholcontrole. Hij weigerde echter een bloedproef. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn 19-jarige passagier uit Alkmaar kon zich niet legitimeren en werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Inbreker aangehouden

Hoorn, zondag 3 oktober

Een 31-jarige man uit Hoorn is zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Drieboomlaan. De politie kreeg een melding dat er op de Drieboomlaan iemand probeerde in te breken aan de achterzijde van een woning. Agenten die onderweg gingen naar deze straat zagen op de Eenhuizenstraat een man op de stoep lopen. Deze draaide zich bij het zien van de politie om en rende weg. Hij werd achter een boom in de bosjes aangetroffen met een jas over zijn hoofd. Hij werd aangehouden voor poging inbraak. Tussen de plaats waar hij werd aangehouden en de plek waar hij had geprobeerd in te breken werden allerlei goederen aangetroffen afkomstig van inbraak. Er werd onder andere stereoapparatuur en een hoge drukreiniger gevonden. De politie onderzoekt of de man mededaders heeft gehad.

Op stap met de verkeerde auto

Hensbroek, zondag 3 oktober

Een 17-jarige jongen uit Spanbroek is zondagochtend rond 01.30 uur aangehouden op het Oudelandsdijkje. Er was een auto aan komen rijden bij een woning op het Oudelandsdijkje. Deze was om onduidelijke reden op het pad gaan staan. Buurtbewoners maakten hiervan melding bij de politie, na een onduidelijk verhaal te hebben aangehoord van een jongen die uit de auto stapte.

Agenten troffen op het pad twee getuigen aan. Zij wezen de 17-jarige jongen aan die uit de auto was gestapt. Deze verklaarde dat hij met twee vrienden een rondje was gaan rijden met de auto. De vrienden gingen roken, maar de jongen bleef achter in de auto omdat hij niet rookte. Er kwam echter een auto aan. De bestuurder hiervan wilde dat de jongen de auto wegzette omdat hij erlangs wilde. De 17-jarige had geen sleutel. Deze had zijn vriend, die was gaan roken.

De politie onderzocht de auto van de jongen en zijn vrienden. Het contactslot bleek te zijn uitgeboord. De jongen werd aangehouden voor diefstal van het voertuig. Naar zijn vrienden wordt verder onderzoek gedaan.

Diefstal sloopauto

Heerhugowaard, zondag 3 oktober

Drie jongens van 14, 15 en 16 jaar uit Heerhugowaard zijn zondagochtend rond 06.15 uur aangehouden op de Korte Dreef. De politie kreeg een melding dat de drie vanaf de Lindenlaan een sloopauto aan het duwen waren in de richting van de Korte Dreef. Bij het zien van de politie renden de jongens weg. De 14-jarige jongen werd gevonden achter een portable toilet waar hij zich verstopt had. Hij werd aangehouden. De andere twee werden door politiehonden gevonden in de voor- en achtertuin van een woning. Ook zij werden aangehouden.

Aanhoudingen voor auto-inbraak

Berkhout, zaterdag 2 oktober

Twee mannen van 20 en 21 uit Opmeer en Hoogwoud en twee meisjes van 14 en 15 uit Wognum en Opmeer zijn zaterdagavond rond 23.45 uur aangehouden op het Kerkplein in Hoorn. Een getuige had gezien dat er op de Kleine Wijzend werd ingebroken in een bestelauto en gaf het kenteken door van de auto met de daders. Deze auto reed in de richting van Hoorn. De auto met de verdachten werd aangetroffen op het Kerkplein. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto werd een gereedschapskist aangetroffen. . deze werd in beslag genomen. De vier inzittenden van de auto werden aangehouden. Drie van hen werden s nachts na verhoor weer heengezonden. Alleen de 20-jarige man uit Opmeer zit nog vast voor auto-inbraak. Op de bestelauto werden geen braaksporen aangetroffen.

Zonder rijbewijs, verlichting, verzekering en heling

Den Helder, zondag 3 oktober

Een 18-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 00.40 uur aangehouden op de Industrieweg. Hij viel op omdat hij zonder verlichting op een snorfiets reed. Agenten vroegen de man om zijn rijbewijs. Hij gaf aan dat hij niet in het bezit hiervan was. Ook was het voertuig niet voorzien van een kentekenplaat. Het framenummer was weg gevijld. De man gaf aan dat hij de snorfiets geleend had, maar wilde niet aangeven van wie. Hij werd aangehouden voor heling en kreeg boetes voor het rijden zonder rijbewijs, verlichting en verzekering. De snorfiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan en is in beslag genomen.

Aanrijding tussen bromfietser en voetganger: getuigen gezocht

Den Helder, vrijdag 1 oktober

Een 18-jarige voetganger uit Den Helder in vrijdagavond rond 21.00 uur aangereden op de Nieuwe weg ter hoogte van Doggershoek. De vrouw liep samen met een vriendin op het fietspad in de richting van de Doggersvaart toen een bromfiets hen van achteren naderde. De twee dames maakten het fietspad vrij door naar achteren te stappen. Op dat moment werd de 18-jarige vrouw van achteren aangereden. De bestuurder bleef in eerste instantie bij de twee en gaf zijn gegevens. Hij had echter haast en vertrok weer. Later bleek dat de gegevens die hij had doorgegeven vals waren. De 18-jarige vrouw liep door de aanrijding beenletsel op en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De bromfietser is een man van circa 20 jaar oud met een slank postuur en kort donker golvend haar. Hij is 1.70 lang en droeg een donkere jas en broek.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u vrijdagavond rond bovengenoemd tijdstip de aanrijding gezien of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto over de kop

Zwaag, zaterdag 2 oktober

Een 8-jarige jongen uit Beverwijk en een 11-jarig meisje uit Velsen-Noord raakten licht gewond bij een eenzijdig ongeval zaterdagmiddag rond 16.00 uur op de Westfrisiaweg.

De 48-jarige bestuurder van de auto, waar zij in zaten, raakte macht over het stuur kwijt. De auto raakte een hekwerk en een houten paal aan de kant van de spoorwegovergang. Het voertuig kwam in de berm terecht en sloeg over de kop. De inzittenden werden door omstanders uit het voertuig gehaald. Alleen de jongen en het meisje waren licht gewond. Voor de zekerheid werden ook de 48-jarige automobilist uit Beverwijk en een andere inzittende, een 16-jarige meisje uit Beverwijk naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. De auto was total loss.

Mishandeling

Hoorn, vrijdag 1 oktober

Een 38-jarige man en een 40-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn vrijdagavond rond 22.45 uur aangehouden voor mishandeling op de Vijzelmolen. Getuigen zagen dat een vrouw op straat door twee mannen over straat werd gesleept en werd geslagen en geschopt. Zij gingen daarna een woning binnen. De politie werd gebeld. Deze belde aan bij de woning. Eén van de mannen deed open. Bij navraag bleek de vrouw in de badkamer te zijn. Zij bleek letsel te hebben in haar gezicht en was erg emotioneel. De beide mannen werden aangehouden voor mishandeling. Zij zijn zaterdag in verzekering gesteld.

Aanhouding voor mishandeling

Castricum, zondag 3 oktober

Een 22-jarige man uit Amsterdam en een 21-jarige man uit Castricum zijn zondagochtend rond 03.15 uur aangehouden op de Dorpsstraat. Twee 20-jarige mannen uit Castricum liepen naar hun fiets en zagen de twee verdachten hier bij staan. Toen zij vroegen of zij bij hun fietsen mochten werden de verdachten agressief en sloegen in op de mannen uit Castricum. Eén van hen liep een dikke lip op en had bloed in zijn mond. De ander had letsel aan zijn hand. De twee jongens wisten de politie te alarmeren. Deze kon de twee verdachten aanhouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.