Ingezonden persbericht


03-10-2010

PERSBERICHT: ROBERT DOORNBOS KIJKT UIT NAAR VOLGENDE RACE IN PEKING

Voor het eerst in zijn nog jonge bestaan zocht de Superleague Formula by Sonangol afgelopen weekend zijn heil buiten Europa met een raceweekend in Ordos, China. Het circuit is er nog maar net klaar, aan de infrastructuur wordt zelfs nog hard gewerkt.

Robert Doornbos zette in zijn kwalificatiegroep een mooie 2e tijd neer, op slechts 5 honderdste van een seconde van John Martin (Beijing Guoan). In de kwartfinale echter moest Doornbos zijn meerdere erkennen in Ben Hanley, die voor Olympiacos uiteindelijk zelfs de pole-positie zou pakken. De Corinthians wagen start daar 4 plaatsen achter, als 5e.

Bij het oplijnen voor de rollende start van de 1e wedstrijd komen de wagens 2 aan 2 traag rijdend uit de laatste bocht. Bij het doven van de lichten accelereert de auto op de pole meteen weg maar de man naast hem, John Martin, volgt niet meteen. Robert Doornbos, die op dat moment vlak achter Martin rijdt, geeft wel gas en zet zich ernaast. Op dat moment komt ook Bordeaux langszij, waardoor de Corinthians wagen zich dus tussen beide andere auto's bevindt. Die laten echter te weinig plaats en het komt tot een zware aanrijding tussen Doornbos en Martin nog voor de startlijn.

Robert Doornbos: "Ik kreeg, denk ik, een tik van Flamengo op mijn linkerachterkant en het kwam dan tot een ongeluk tussen mij en Beijing. Het is jammer om vast te stellen dat sommigen nog steeds het systeem van de rollende start niet lijken te snappen. De bedoeling is om met 2 naast elkaar te starten en niet iedereen apart."

Het Azerti team werkt vervolgens keihard om de auto te repareren voor de 2e race. Het lukt hen ook nipt, maar de wagen van Corinthians moet wel vanuit de pitlane vertrekken. Het geluk is echter niet aan hun zijde: na een 5tal ronden krijgt Doornbos af te rekenen met een lekke band rechtsachter. Het wiel wordt nog vervangen, maar halverwege de wedstrijd verdwijnt de wagen definitief in de garage.

Een roemloos einde dus van een pechvol weekend. Het team hoeft echter niet lang te wachten op revanche want er wordt onmiddellijk doorgereisd naar Peking, waar over een kleine week al de volgende race van de Superleague Formula plaatsvindt.