Politie Zeeland


---

Aanvulling op persbericht 1741-2010: Getuigen van vernielingen gezocht, Zierikzee:
De hele groep jongeren droeg een capuchon;
De kleine jongen met Chinees uiterlijk droeg een beugel met elastiekjes;
De politie houdt er rekening mee dat de groep op bezoek was in Zierikzee.

1749-2010 Bedreiging na burenruzie, Tholen
In de Garnalenstraat in Tholen is op zaterdag 2 oktober rond 23.45 uur een burenruzie uit de hand gelopen.
Een 63-jarige man had geluidsoverlast van zijn buren en belde bij de buren aan. Een 21-jarige man die op bezoek was in die woning deed open. De buurman deed zijn beklag en ging weer naar zijn eigen woning.

Toen de 55-jarige bewoner van de klachten van zijn buurman hoorde, was hij het hier niet mee eens. Hij besloot naar de woning van zijn buurman te gaan om het te bespreken. Dit liep echter zo uit de hand, dat de 63-jarige man een mes uit zijn woning pakte en zijn 55-jarige buurman en de 21-jarige bezoeker, die ook aan was komen lopen, bedreigde. Zij belden de politie.

De 63-jarige man is door de politie aangehouden en overgebracht naar Torentijd waar hij werd verhoord.

1750-2010 Portier bedreigd, Goes
Een portier van een horecagelegenheid aan de Oude Vismarkt in Goes werd in de nacht van zaterdag op zondag meerdere malen bedreigd door een 19-jarige man uit Yerseke.
De 19-jarige man liep voor de horecagelegenheid met een geopende fles alcohol. Dit is niet toegestaan. De portier vroeg de 19-jarige man meermaals om naar binnen te gaan. Dit weigerde de man. De portier zei hierop tegen zijn collega dat de man dan helemaal niet meer naar binnen mocht.

De 19-jarige man werd daardoor boos. Hij probeerde de discussie met die portier aan te gaan. De portier bleef erbij dat hij niet meer naar binnen mocht. Hierop bedreigde de 19-jarige man de portier een aantal keer. Omdat de man de portier bedreigde en hij bovendien een obstakel voor het overige publiek was, besloot de portier hem binnen vast te houden en de politie in te schakelen. De man bleef doorgaan met zijn bedreigingen tegen de portier, probeerde weg te komen en verzette zich daarbij hevig.

De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. De portier heeft aangifte gedaan en de 19-jarige man is overgebracht naar Torentijd voor verhoor.





Politie Zeeland