Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na twee aanrijdingen

Zaltbommel, 03-10-2010 o Surveillerende mountainbikers van politie die vrijdagavond in Zaltbommel aan het werk waren, kregen rond 20.30 uur in korte tijd twee meldingen van een aanrijding. Die bleken op zo'n hondervijftig meter van elkaar gebeurd te zijn, de een in de Kievitsstraat en de ander in de Thorbeckestraat. Een 45-jarige inwoner van Zaltbommel werd aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij beide zaken en bleek bovendien onder invloed.

Na de eerste melding, van een aanrijding op de Kievitsstraat, gingen de bikers daar direct naar toe. Daar had een personenauto een geparkeerd taxibusje geraakt. Beide voertuigen bleken schade te hebben opgelopen. De agenten spraken met een man die ernaast stond, danig onder invloed van alcohol; hij verklaarde dat iemand anders in de personenauto had gereden. Dit bleek toch al snel anders te liggen.

Er kwam namelijk kort daarop een tweede melding, dat vlak in die buurt nóg een aanrijding had plaatsgevonden waarbij vermoedelijk dezelfde personenauto betrokken was geweest. Dit was op de Thorbeckestraat. De politie hoorde van een getuige dat de aangesproken man wel degelijk de bestuurder was geweest die eerder op de Thorbeckestraat de aanrijding had veroorzaakt, maar er vervolgens vandoor was gegaan. Daarop werd deze, een 45-jarige Zaltbommelnaar, aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats ongeval en rijden onder invloed. Zijn auto werd meegenomen voor eventueel verder sporenonderzoek. Ook wordt de 45-jarige verdacht van artikel 5 WegenVerkeersWet (WVW), gevaarlijk rijgedrag.

Rijbewijs ingevorderd
Op het politiebureau moest de verdachte blazen op de ademanalyse. Die gaf een definitieve uitslag van 845 ug/l, ruim boven de maximaal toegestane limiet van 220 ug/l. De uitslag is bovendien zo hoog dat meteen zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal tegen de 45-jarige man wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 03-10-2010 15:42 | © Regio Gelderland-Zuid |