Politie Haaglanden

persberichten 3 oktober

Haaglanden, 03-10-2010

Stoffelijk overschot aangetroffen
Den Haag In het water langs de Aagje Dekenlaan troffen voorbijgangers zondag 3 oktober om 13.40 uur het lichaam van een overleden persoon aan. De politie startte een onderzoek. Nog niet duidelijk is waaraan de man is overleden en hoe hij in het water is geraakt. Evenmin is duidelijk of er sprake is van een misdrijf.

Gewapende Overval op Seksshop (oproep getuigen) Den Haag Zaterdag 2 oktober omstreeks 11.45 uur overvielen twee lichtgetinte mannen een seksshop aan de Herengracht in Den Haag. De twee mannen kwamen de winkel binnen en onder bedreiging van een vuurwapen werd de medewerker gedwongen geld af te geven. Ook werd deze medewerker hierbij geslagen. De twee daders zijn na de overval in onbekende richting vandoor gegaan. Eén van de daders had een baard en droeg ruime kleding en zwarte pet. De ander had een tas bij zich en droeg een zwarte jas met grijze pet.
Een ieder die iets heeft gezien van deze overval of andere informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat van Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden na huiselijk geweld
Den Haag Vrijdag 1 oktober omstreeks 20.10 uur werden agenten gezonden naar een woning op het Alberdingk Thijmplein. Volgens getuigen zou er een vrouw in de woning liggen met naast zich een man welke onder het bloed zou zitten. Agenten hebben zich direct de toegang tot de woning verschaft. Binnen aangekomen zagen zij een vrouw liggen die onder het bloed zat. De man werd direct aangehouden in de woning en is meegenomen naar een politiebureau. De vrouw is met ernstige verwondingen overgebracht naar het MCH Haaglanden. Het betreft vermoedelijk een ruzie in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek in.

Vier mannen aangehouden na controle
Den Haag Zaterdag 2 oktober omstreeks 20.50 uur zagen twee politieagenten dat een auto met vier personen erin geparkeerd stond op de Jaap Edenweg. De agenten besloten de bestuurder te controleren. Tijdens de controle roken de agenten dat er een flinke weedlucht in de auto hing. De agenten stelden een onderzoek in de auto in en troffen verschillende bolletjes aan met een wit en bruine substantie. Hierop zijn de vier inzittenden in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar, allen woonachtig in Den Haag, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Na onderzoek bleek dat in de bolletjes cocaïne zat.

Drie personen aangehouden voor diefstal
Den Haag Politieagenten kregen zaterdag 2 oktober omstreeks 21.55 uur de melding om te gaan naar de Hillegondastraat waar twee manen en één vrouw bezig waren met diefstal van bouwmaterialen. Op de s-Gravenzandestraat zagen de agenten het drietal lopen. De mannen droegen bouwmaterialen en de vrouw liep ernaast. Op de kruising Buitenom en de Prinsegracht zijn de drie als verdacht van diefstal van bouwmaterialen aangehouden. Het gaat om een man van 39 jaar, een man van 46 jaar en een vrouw van 23 jaar allen woonachtig in Den Haag.

Aanrijding met veel schade
Den Haag Zondag 3 oktober omstreeks 05.00 uur, veroorzaakte een 30-jarige automobilist uit Den Haag op de Loosduinseweg een ongeval. Volgens zijn verklaring was hij tijdens het rijden in slaap. Het gevolg was dat hij met zijn Volkswagen Caddy op de Loosduinseweg vijf geparkeerde autos beschadigde. In het busje zat ook een vrouw en kindje die door de GGD zijn nagekeken. Beide bleven ongedeerd. De auto van de bestuurder bleek niet verzekerd te zijn en is meegenomen naar een politiebureau.

Dronken Pool aangehouden
Den Haag Zondag 3 oktober omstreeks 02.30 uur werd op de Loosduinseweg een man met zijn auto gecontroleerd. Nadat de bestuurder een blaastest had afgelegd is hij aangehouden als verdacht van het rijden onder invloed. De man verklaarde dat hij net in Nederland vanuit Polen was aangekomen en onderweg was naar een vriend. Op een politiebureau moest hij nogmaals blazen en blies hij 625 ugl. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Man aangehouden na diefstal trottoirtegels
Den Haag Agenten kregen zaterdag 2 oktober omstreeks 16.20 uur de melding te gaan naar de Ockenburghstraat waar een man bezig was met het inladen van trottoirtegels in zijn auto. Op de Lozerlaan werd de auto rijdend aangetroffen en de bestuurder, een man (leeftijd onbekend) en woonachtig in Wateringen, kreeg een stopteken. In de achterbak van de auto troffen de agenten inderdaad een lading trottoirtegels aan. De bestuurder moest de trottoirtegels (49 stuks) terug leggen. Hij kreeg een proces-verbaal voor het wegnemen van de tegels.

Overval op Cash converters
Den Haag Vrijdag 1 oktober omstreeks 17.25 uur zagen politieagenten in burger gekleed, een man uit een winkel rennen op de Dierenselaan en achterop een gereedstaande scooter springen. Hierna ging de scooter met de twee mannen er vandoor. Omdat de agenten op de fiets zijn konden zij het tweetal niet controleren. Kort hierna bleek dat de winkel door de twee is overvallen. De mannen waren gekleed in donkere kleding en droegen helmen. De man die achterop sprong had een tas bij zich. De scooter is voor het laatst gezien op de Zuiderparklaan. De zaak is in onderzoek genomen. De politie zoekt getuigen. Een ieder die iets heeft gezien van deze overval of andere informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Zuiderpark van Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844.

Twee personen onwel op straat aangetroffen
Den Haag Een 25-jarige vrouw uit Den Haag en een 23 jarige man uit Den Haag werden op zondag 3 oktober omstreeks 05.45 uur aangetroffen op de Houtrustweg nabij de Nieboerweg. Het tweetal bleek mogelijk onder invloed van verdovende middelen. Omdat beiden niet aanspreekbaar waren, werd de GGD gevraagd. Ter plaatse zijn de twee nagekeken en kregen zuurstof en vocht toegediend. Hierna zijn beiden naar het MCH Haaglanden vervoerd.

Man gewond na steekincident
Den Haag Zondag 3 oktober omstreeks 03.30 uur ontstond in een horecagelegenheid aan de Strandweg moeilijkheden waarbij meerdere personen betrokken waren.
Hierbij raakte een 24-jarige man uit Leidschendam gewond. De man liep een steekwond op en is vervoerd naar het MCH Haaglanden. In en om de horecagelegenheid zijn vijf mannen aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij de moeilijkheden. Bekeken zal worden welk aandeel deze mannen hebben gehad bij dit incident.

Man overgiet zich met brandbare vloeistof
Den Haag Zaterdag 2 oktober om 19.30 uur troffen agenten op een schoolplein gelegen tussen de Jan Willem Frisolaan en de Willem Lodewijklaan een jongeman aan die zich zelf had overgoten met een brandbare vloeistof. De man had in zijn handen een aansteker. Het lukte de agenten de man de aansteker te laten weggooien en hem te beletten zichzelf iets aan te doen. De crisisdienst ontfermde zich over de man.

Jongetje gewond na onvoorzichtig oversteken met fiets Den Haag Een ongeveer 12-jarige jongen uit Den Haag is op zaterdag 2 oktober omstreeks 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Laan van Meerdervoort nabij de Reinkenstraat. De jongen zou zonder uit te hebben gekeken zijn overgestoken en werd daarbij aangereden door een 28jarige automobiliste uit Voorburg. Het kind sloeg door de klap met zijn hoofd tegen voorruit van de auto. De GGD vervoerde de jongen met onbekend letsel naar het Juliana Kinder ziekenhuis.

Twee jongens aangehouden na diefstal
Rijswijk Vrijdag 1 oktober omstreeks 18.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een vrouw in een tram rijdend op de Haagweg beroofd zou zijn van haar mobiele telefoon door twee jongens mogelijk van Antilliaanse afkomst. Van de jongens werd een signalement doorgegeven. Korte tijd later werden twee jongens die voldeden aan het signalement lopend aangetroffen op de Noordpolderkade. Toen de jongens de agenten zagen, gingen zij er harthollend vandoor, maar konden alsnog worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 14 jaar en van 13 jaar uit Den Haag. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau waar de zaak wordt onderzocht.

Jongeman aangehouden met peperspray
Naaldwijk Zaterdag 2 oktober om 23.05 uur werd in een horecagelegenheid in de Havenstraat door de beveiliging een jongeman aangetroffen met peperspray. Het bleek een 19 jarige man te zijn woonachtig in Den Haag. Hij is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Hij mocht later met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.

Man aangehouden na controle
Delft Zaterdag 2 oktober om 01.10 uur werd een 28-jarige man woonachtig in Delft gecontroleerd op de Jacoba van Beierenlaan. De man liep met een aangebroken blikje bier in de hand. Hij moest zich legitimeren en kon dit niet. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Op het bureau werd de man recalcitrant en wilde niet meewerken. Ook werden enkele politiemensen bespuugd door de man. Na enige tijd mocht hij het bureau verlaten met een proces-verbaal op zak. In plaats van weg te gaan, werd de man supervervelend en bleef het bureau binnenlopen. Toen twee maal werd gevorderd om het bureau te verlaten en hij hieraan niet aan voldeed is hij weer aangehouden als verdacht van lokaalvredebreuk. Na ook hiervoor een proces-verbaal te hebben gekregen, mocht hij weer gaan. Hij koos nu eieren voor zn geld is verdween in de nacht

Man aangehouden met gestolen fiets
Delft Vrijdag 1 oktober omstreeks 18.20 uur zagen agenten op de Ravelstraat een man rijden op een mooie herenfiets waarop geen slot aanwezig was. De man werd gecontroleerd. In eerste instantie wil hij er vandoor gaan, maar kon worden tegengehouden. Tijdens de controle van de fiets bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. Hierop is de man aangehouden als verdacht van diefstal/heling van deze fiets. Later gaf hij aan de fiets voor 25 euro te hebben gekocht.

Vrouw onwel aangetroffen
Pijnacker Zondag 3 oktober omstreeks 01.45 uur werd op de Cort van der Lindelaan in de bosschages een vrouw aangetroffen. De vrouw ademde nog wel maar was niet aanspreekbaar. Omdat de vrouw ook een klein wondje had op haar mond en een schaafwond bij haar linkerslaap plus dat haar kleding kapot was en zij geen onderkleding droeg ging men er van uit dat hier mogelijk een zedenmisdrijf was gepleegd. Direct is er een plaats delict gemaakt en startte de politie een onderzoek. Het slachtoffer is naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd. Nadat de vrouw weer aanspreekbaar was, bleek dat er geen sprake was van een zedendelict. De vrouw gaf zelf aan na gebruik van een drugsmiddel in een soort van epileptische aanval te zijn geraakt. Tijdens deze aanval zou zij dingen hebben geroepen die door getuigen waren opgevangen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Overval op woning (oproep getuigen)
Zoetermeer Zaterdag 2 oktober omstreeks 00.50 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een overval zou zijn op een woning aan de Aarlanderveenstraat. Bij de overval zouden drie daders betrokken zijn. De bewoner van de woning gaf aan bedreigt te zijn in zijn woning door drie mannen. Onder bedreiging werd om de kluis gevraagd. Ook kreeg het slachtoffer een klap. Hij wist uit de woning te ontkomen en klopte aan bij zijn buren. Met de buren is de man later de woning weer ingegaan maar de daders waren er vandoor. Het gaat om drie jongemannen van ongeveer 16 jaar oud gekleed in donkere kleding. Een ieder die informatie heeft over deze overval of misschien getuige is geweest wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer van Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844.