Politie Gelderland-Zuid

Agenten naar melding huiselijk geweld

Zaltbommel/Hurwenen, 03-10-2010 o Zaterdag rond 17.20 uur kreeg de politie in Zaltbommel een melding van huiselijk geweld. Agenten gingen meteen op het betreffende adres poolshoogte nemen, maar de 27-jarige verdachte was er intussen vandoor. Om de hoek zagen zij hem in een auto wegrijden en zetten de achtervolging in. Op de Van Heemstraweg in Hurwenen kon hij even later worden aangehouden.

Bij de woning aangekomen troffen de politieagenten een 24-jarige vrouw. Zij vertelde ruzie met haar vriend te hebben gehad waarbij zij was geslagen. De agenten namen een korte aangifte van haar op. Vervolgens vond een achtervolging van de verdachte plaats die in Hurwenen eindigde.

Aanhouding en invordering rijbewijs
Daar zagen de agenten de man slingerend over de weg rijden, waarop ze hem een stopteken gaven. Daaraan gaf de 27-jarige Zaltbommelnaar gevolg. Tijdens de aanhouding voor huiselijk geweld roken ze alcohol bij man. Daarop vorderden ze hem om te blazen, wat hij aanvankelijk weigerde. Aangekomen op het politiebureau wilde hij wel meewerken aan de ademanalyse. De uitslag bleek even later hoog, namelijk 805 ug/l. Het rijbewijs van de 27-jarige, die valt in de categorie Beginnend Bestuurder, is direct ingevorderd. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed wordt opgemaakt.

De politie is daarnaast uiteraard bezig met nader onderzoek naar de mishandeling. Er is een getuigenverklaring opgenomen en de verdachte wordt verhoord. De 27-jarige man is in verzekering gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 03-10-2010 16:54 | © Regio Gelderland-Zuid |