Politie Zeeland


---

1754-2010 Mannen met inbrekerstuig aangehouden, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen van 42 jaar aangehouden nadat agenten hen met inbrekerswerktuigen hadden zien liepen.
Agenten surveilleerden in een dienstauto toen zij de twee mannen in de Octrooiweg zagen lopen. Eén van de mannen, een 42-jarige man uit de gemeente Terneuzen, gooide snel een vuilniszak weg door de spijlen van een hek. De agenten besloten hierop de mannen staande te houden.

Achter het hek haalden de agenten de weggegooide vuilniszak tevoorschijn. Hierin zaten inbrekerswerktuigen. Tevens bleek de andere man, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, in zijn kleding nog meer inbrekerswerktuigen te hebben.

De mannen zijn overgebracht naar het bureau in Terneuzen waar zij werden verhoord.

1755-2010 Rijbewijzen ingevorderd na overmatig alcoholgebruik
In de nacht van zaterdag op zondag zijn enkele automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt nadat zij met drank op in hun auto reden.
Een 49-jarige man uit de gemeente Borsele moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij onder invloed tegen een andere auto reed en vervolgens wegging. Een getuige noteerde zijn kenteken. De politie ging bij hem thuis langs. Uit ademanalyse bleek dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Een 32-jarige man uit de gemeente Hulst moest zijn rijbewijs inleveren toen hij aan een alcoholcontrole werd onderworpen aan de Frederik Hendrikstraat in Kuitaart. De man bleek 3,6 keer teveel te hebben gedronken.

Een 19-jarige jongen uit de gemeente Sluis reed slingerend in zijn auto over de Oude Haven in Oostburg. Agenten zagen dit en gaven hem een stopteken. Uit ademanalyse bleek dat de beginnend bestuurder bijna elf keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.

---- --