Politie Gelderland-Zuid

Kop-staart op Waalbrug

Nijmegen, 03-10-2010 o Zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur vond een kop-staart botsing plaats op de Waalbrug, stadinwaarts vanaf Lent. Bij de aanrijding waren drie voertuigen betrokken, één persoon raakte gewond. De hulpverleningsdiensten rukten uit. Het verkeer naar Nijmegen ondervond enige hinder.

Een 25-jarige bestuurster uit Gendt merkte te laat op dat het verkeer voor haar remde en reed tegen haar voorganger. Die botste op zijn beurt op de auto voor hem. De bestuurder van de middelste auto, een 21-jarige inwoner van Oosterhout, had last van nekklachten en is door de brandweer en GGD uit zijn auto geknipt en bevrijd. De man is vervolgens met een ambulance overgebracht naar het UMC St Radboud. De bestuurder van de voorste auto, van 56 jaar en afkomstig uit Tiel, kwam net als de 25-jarige vrouw (en andere inzittende passagiers) met de schrik vrij.

Politiemensen van de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) deden op de aanrijdingslocatie nader sporenonderzoek. De situatie is op foto vastgelegd en aan alle betrokken voertuigen is technisch onderzoek verricht. Ook sprak de politie met betrokkenen en getuigen.

Het verkeer richting Nijmegen kwam tijdelijk volledig stil te staan. Ook de busbaan was geblokkeerd, vanwege de hulpverlening en het onderzoek. De busmaatschappijen werden hierover geinformeerd. Rond 15.10 uur kon de busbaan weer gebruikt worden.
(08)

Laatst gewijzigd 03-10-2010 18:22 | © Regio Gelderland-Zuid |