Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar poging doodslag

Nijmegen, 03-10-2010 o Na een melding zaterdagnacht rond 04.00 uur dat er problemen zouden zijn op de spoedeisende hulp gingen politieagenten naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Daar zou een man, de vriend van een patiënt, zich agressief naar een verpleegkundige hebben opgesteld en haar hebben aangevallen. De vermoedelijke verdachte, een 32-jarige inwoner van Bergharen, bleek op dat moment nog buiten bij de ingang te staan. Op basis van het doorgegeven signalement en na kort zijn verhaal aangehoord te hebben, werd hij door de politie aangehouden.

De man was kort voor het gebeuren met een patiënt de eerste hulp binnengekomen. Hij eiste op agressieve wijze handelingen van de verpleegkundige en vervolgens vloog hij haar naar de keel. Op een gegeven moment zag de vrouw kans om om hulp te roepen. Collegas en beveiligingsmedewerkers snelden te hulp, waarop de verdachte ervandoor ging. Ook de politie was snel ter plaatse. De vrouw liep enkele verwondingen op. Agenten hebben ter plekke een aangifte van haar opgenomen van poging doodslag danwel zware mishandeling.

De politie is met een onderzoek gestart en zal nog met diverse getuigen spreken. De 32-jarige verdachte is voor verhoor ingesloten en is inmiddels in verzekering gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 03-10-2010 19:24 | © Regio Gelderland-Zuid |