De Nederlandse automotive sector reist in oktober naar Rusland


ST. PETERSBURG, Rusland, 20100722 -- Van 3 tot en met 8 oktober 2010 organiseert FIER Automotive in samenwerking met Nevat Holland Automotive en NL EVD Internationaal Zaken een handelsmissie naar de regio's Kazan en Samara in Rusland voor het Nederlandse automotive bedrijfsleven.

Het programma maakt onderdeel uit van een economische missie onder leiding van Marten van den Berg, plv. directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Ministerie van Economische Zaken.

Het programma van de missie zal bestaan uit collectieve bezoeken aan belangrijke automotive bedrijven (OEM's als AvtoVAZ, Kamaz en hun toeleveranciers) waarbij gesprekken met het management (R&D, Purchasing, Marketing) georganiseerd worden. Daarnaast worden workshops, trade dinners en matchmaking-evenementen georganiseerd. Ook is er ruimte voor individuele bezoeken. Het definitieve programma zal samengesteld worden op basis van wensen van deelnemers. De kosten voor deelname bedragen ¤ 750,- (excl. btw). De kosten voor reis en verblijf, evenals eventuele overige individuele kosten zijn voor eigen rekening.

De Russische automarkt en industrie is enorm gegroeid de afgelopen jaren, in 2008 werd Rusland met 3,2 miljoen nieuwverkopen zelfs de grootste automarkt van Europa. Ondanks de recessie zijn de lange termijn verwachtingen uitermate positief. Rusland blijft één van de snelst groeiende markten ter wereld en is daarmee een hotspot voor buitenlandse investeringen in alle sectoren van de automotive. De traditionele Russische OEMs en toeleveranciers moderniseren hun producten en productielijnen. Dit biedt talrijke kansen voor Nederlandse bedrijven. Van productie van onderdelen tot ontwikkeling en testing van voertuigen. Maar denk ook aan training, logistieke diensten en bijvoorbeeld leasen en beheren van bedrijfswagenparken.

Doel
Deze handelsreis is bedoeld om het Nederlandse bedrijfsleven kennis te laten maken met de lokale automobiel- en toeleveringsindustrie. Hierbij zal de focus liggen op het leggen van contacten met Russische partners die actief zijn in deze sector.

Voor wie
Deze handelsmissie is speciaal gericht op bedrijven die actief zijn in de automotive industrie (personenauto, truck, bus etc), zowel met ontwikkeling, productie als dienstverlening en de hieraan aanverwante sectoren zoals toelevering, trailerbouw, metaal- en kunststofverwerkende bedrijven, transport, distributie, parts en de logistieke dienstverlening.



Voor meer informatie: neem contact op met FIER, Annemarie Schrauwen of Pieter Libberecht.

http://www.fier-automotive.com/events.php#54
www.fier.net





Ingezonden persbericht